קושי בהסתגלות למקומות חדשים וחרדה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קושי בהסתגלות למקומות חדשים וחרדה
    שרי
    05/07/2010

שלום רב,
    בתי בת 5.10 בספטמבר תעלה לכיתה א'. יש לה שני אחים קטנים(אחד מהם תינוק) בתי תמיד הייתה מהילדות "שמתמסרות / מתחממות לאט" בסיטואציות חדשות ולא מוכרות. בנוסף לכך היא גם ביישנית מול זרים (בבית איתנו ההיפך הגמור לזה). יש לה המון חברות . לאחרונה היא מעדיפה להפגש איתן רק בבית שלנו וממציאה כל מיני סיבות למה לא ללכת לחברה. (מספיק שהיה דבר קטן היא זוכרת אותו ומאותו הרגע היא לא תשוב יותר לבית של החברה. לארח אותה אצלנו אין לה בעיה).
    על כל דבר שקשה לה או לא נעים לה היא מסרבת ללכת והיא אומרת שמשעמם לה. על סיטואציות חדשות היא מסרבת ללכת בטענה שזה קשה מדיי. אני חייבת לציין שהיא ילדה נבונה וחכמה לגילה ואין קושי קוגניטיבי.
    בימי הולדת היא "נדבקת" לי לרגל ולא משתתפת אם המסיבה שונה מעט ממה שציפתה, לדוגמא בגינה ולא בבית או בגימבורי ולא בבית.(אני מכינה אותה מראש וזה לא עוזר)
    לאחרונה, היא גם "נדבקת" אליי לכל מקום בבית (תמיד הייתה באזור שלי ולאחרונה זה החריף). אם לרגע אני הולכת היא אחריי. אני הולכת לשרותים בלי ליידע אותה והיא קולטת אחרי מספר שניות היא מתחילה בחיפושים וממש דופקת על הדלת שאצא. אם אני מחתלת את התינוק היא לידי או לפחות מציצה לראות שאני שם. זה כבר ממש מפריע לי באופן אישי.
    לפני כשבועיים יצא לה לעשות פיפי במיטה בזמן שהיא ערה (זה היה 3 פעמים( כששאלתי למה היא אמרה שהיה לה נעים במיטה והיא לא רצתה ללכת לשרותים. מאז נפסק.
    לאחרונה צפינו בקלטת שלה כתינוקת והיא אמרה שהיא מתגעגעת אליי. אני חייבת לציין שהיא לא מראה סימנים גלויים של קנאה עקב הולדת התינוק . היא מאושרת וחיכתה לו.
    אני מבלה איתה הרבה, אבל לא יוצא לי לבלות איתה ממש לבד. (קושי ארגוני).
    איך ניתן להקל עליה בהסתגלות ? מה דעתך על הפחד הזה להשאר דקה לבד בביתשלה הפרטי ? מה ניתן לעשות עם הסרוב החדש ללכת לחברות ? אשמח לתשובה מהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי הילדה

ד''ר שירי שדה שרביט
    05/07/2010

סימה שלום,
    ראשית אני חושבת שתיארת יפה את הסגנון של בתך - טמפרמנט שנקרא בשפה המקצועית "מתחמם לאט". לבתך יש סגנון התמודדות של המנעות מתקשורת עם סביבה חדשה, עד שהיא חשה בטוחה ואז משתלבת היטב, כפי שכמות החברות מעידה. זה סגנון אישיותי שעלינו לבדוק שלא יהיה מוקצן מדי, כלומר שבשלב מסוים היא אכן תתערה בסביבתה.
    על הנטייה המוקדמת של בתך, מתווסף הקושי שיש לה עכשיו, שחובה להתייחס אליו. בתך כרגע משדרת לך שהיא זקוקה לנוכחותך הרבה. ייתכן שסיום הגן והעליה הקרובה לכיתה א' מעוררים מתח וחרדה, יחד עם הלידה, שהיא תיאלץ להיות גדולה, ולא תוכל להיות לעתים תינוקית ומתפנקת. אני מזכירה לך שהיא בסהכ עדיין לא בת שש, והיא כנראה זקוקה לך עדיין גם לזמן אישי ופרטי. ההתעקשות שלא להתרחק מהבית, עשויה להיות נובעת מחשש שלה, שאם אתם ההורים תראו שהיא מסתדרת, תהיו עוד פחות פנויים אליה.
    בתך זקוקה כעת גם ממך וגם מאביה, להשקעה אישית ופרטית. ברור לי כי ההתארגנות היא לא קלה אולם הדבר נחוץ לבתך - אפשר לשלב אותה בפעילות שלך כמו ללכת לסופר יחד. לילדים בגילה אין עדיין חוש זמן מפותח ולכן גם אם תקחי אותה מהגן לבד ותבלי עמה כשעה, זה גם בסדר. כמובן שאת יכולה לעשות חלוקת תפקידים עם בעלך, כדי שלכל אחד מהילדים יהיה מעט זמן פרטי עם כל אחד משניכם. חשוב לי לציין שבכיתה א' ילדים זקוקים מאוד לליווי ותמיכה קרובים של ההורים. את כבר יודעת מנסיון העבר עם בתך, שאם היא מקבלת את הזמן להסתגל, היא בסוף מתחממת ומתאקלמת, והיא צמאה לכך גם עכשיו.
    בהצלחה בהסתגלויות הקרובות,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. דבר נוסף...

שרי
    05/07/2010

ראשית ברצוני להודות לך על הדברים. אשתדל להיות איתה יותר בזמן איכות של כיף וחיבוקים.
    דבר נוסף שהייתי רוצה לדעת הוא לגבי העניין שהיא הולכת אחריי לכל מקום בבית. זה כבר לא נראה בעיניי עניין של תשומת לב אלא ממש חרדה. היא בודקת כל הזמן היכן אני, נלחצת כשלא רואה אותי.
    לא נטשתי אותה אף פעם כך שזה לא מזה...
    לדוגמא היום הייתה אצלנו חברה. בתי ובני שיחקו בסלון עם החברה.
    אני הלכתי לחדר להחליף לתינוק חיתול ותוך כדי גם שיחקתי איתו. באותו הזמן ראיתי אותה פעמיים מציצה וכשראתה אותי אמרה "הא" כלומר את פה. לא רצתה לדעת מה אני עושה עם התינוק אלא רק לראות שאני נוכחת.
    שאלתי אותה בארוחה מדוע היא עושה זאת והיא השיבה שהיא פוחדת שאני אלך. שאלתי אותה לאן אני יכולה ללכת בלי להודיע לה ? היא אמרה לזרוק אשפה או לסוע ברכב. כשחדדנו את הנושא אמרה שרק לזרוק אשפה. ניסיתי לדבר איתה על זה, אבל נראה לי שזו לא הסיבה האמיתית... בשלב מסוים בקשה שאפסיק לדבר איתה על הנושא.
    מה ניתן לומר לה או לא לומר לה כשעושה זאת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    06/07/2010

סימה שלום,
    לגבי זמן האיכות הפרטי איתה, הוא לא חייב להיות רק כיף או חיבוקים, אלא חשוב שהוא יהיה פרטי. פחות חשוב מה תעשו יחד, כמו העובדה שבאותו הזמן את שלה בלבד. וכמובן לדאוג שיהיה לה גם זמן דומה עם אבא.
    אני לא יודעת אם היה משהו סביב הלידה, תוך כמה זמן חזרת הביתה ואם היא מקשרת את הטיפול באחיה לכך שאת עלולה להיעלם. בכל מקרה, התגובה הטובה היא להבטיח לה שלא תיעלמי לה סתם כך, ושאת לא מתכוונת ללכת. אולי היא גם קולטת שקשה לך להיות כך בבית אחהצ עם שלושה ילדים קטנים לבד, ומגיבה לקושי שאולי את מתקשה לבטא באופן ישיר. זו השערה, תחשבי אם היא מתאימה לכם כי אני איני מכירה אתכם. בתך זקוקה ממך למסר מרגיע, שאת לא תיעלמי לה, ותמיד תהיי איתה ותשמרי עליה, ואינך משאירה אותה בבית לבד גם כשיש לך סידורים במקומות אחרים.
    סביר להניח שעוד מספר חודשים, לאחר ההסתגלות לבית הספר, החששות הללו ישככו.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו