שאלות על מוות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלות על מוות
    שחר
    06/11/2007

בני בן חמש וחצי. בחצי השנה האחרונה הזכיר מספר פעמים את נושא המוות. שאל- מה קורה כשמתים? שאל אותי האם זה יכאב לו כשהוא ימות. היום, שאל אותי אם אני יכולה להוליד אותו שוב. לא ממש ירדתי לסוף דעתו, אך אחר כך הוא המשיך ואמר שכשהוא יגדל אני אהיה סבתא, ואז, אני אמות. כשהוא אמר את זה הוא היה על סף בכי. ראיתי את החרדה בעיניו. אמרתי לו שזה נכון, אבל שזה בטח יהיה עוד המון המון זמן. אני אם חד הורית. לבני יש אבא פעיל שמגיע מספר פעמים בשבוע והקשר ביניהם מצויין.
    שאלותי: איך להסביר לו את נושא המוות ולהפחית את חרדותיו?
    האם מבחינת השלב ההתפתחותי בו הוא נמצא זה נורמאלי להיות עסוק בשאלות כאלו, או נראה שיש צורך באיזו שהיא התערבות חיצונית? יש לי הרגשה שהוא ממש מבין את הסופיות שבמוות.
    אני רוצה לציין, שלא קרה שום ארוע שקשור במוות בסביבתו הקרובה.
    האם יש ספרים שמתאימים לגיל זה שיכולים לסייע לי לעזור לו להתמודד עם נושא קשה זה?
    תודה מראש
    שחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על מוות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות על מוות

שושי יעקובי
    07/11/2007

שאלות על מוות הן תואמות גיל וקשורות ליכולת השכלית והרגשית המתפתחת של הילדים. אני אציין כמה עובדות: התפתחות שכלית מובילה לכך שהילד מנסה להבין את הסבות לתופעות שהוא פוגש. בגילאי 5 חלה קפיצה משמעותית ביכולת החשיבה ביכולת לחשיבה היפוטטית מה יקרה אם...כך שנושא המוות מעלה חרדות אחרות מאשר בגילאים צעירים יותר. הוא יכול להבין לא רק את הסופיות של המוות אלא את הדימיון בינו לבין יצורים חיים אחרים. הוא יכול לדמיין מצב ולהבהל ממנו.
    העובדה שהילד שלך שואל את השאלות הללו מצביעה על כך שהוא מפותח היטב שכלית ושהוא מרגיש מספיק בטוח בתקשורת בינכם כדי לשתף אותך בחרדות שלו. אלו בסיסים טובים להתפתחות. אלו תשובות לתת? התגובות שלך לילד היו מצוינות. ניתן למצוא ספרים בספריה. אין לי כרגע שם ספציפי. מומלץ לפתח את הנושא בצמוד לסיטואציה שהוא מעלה שאלה. אולי זה קורה כשהוא שומע משהו בחדשות או בגן, להבין את הטריגר המקומי ולכך להשיב בפתיחות ובהרחבה. כמובן בהתאם לגילו.
    שושי יעוקבי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תגובתך המעודדדת

שחר
    07/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו