קשר עם ילדה בת 1.8

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשר עם ילדה בת 1.8
    דנה
    05/07/2010

שלום
    אני ובעלי נמצאים בתהליכי גירושין. יש לנו ילדה בת שנה ושמונה חודשים. חלוקת זמני הראיה כרגע הינה יום שני ורביעי קבוע ופעם בשבועיים שישי שבת היא ישנה אצל האבא ובשאר אצלי. בנתים נראה שהיא מגיבה לזה בסדר וטוב לה גם אצל אבא וגם אצל אמא. הבעיה היא שבעלי לא מעוניין שאני אתקשר ואדבר עם הילדה כאשר היא ישנה אצלו,. הוא ביקש שלא אתקשר חודש ואכן הסכמתי כדי לראות אם אולי זה ירגיע אותו ולא נראה שזה הפריע לה אבל לטווח ארוך אני מרגישה שזה מאוד חשוב שהיא תוכל לדבר גם אם אמא (או אבא) כשהיא אצל בן הזוג השני ולדעת שהם עדיין חושבים עליה. לדעת בעלי זה רק יפריע לה בשגרת יום שהיא צריכה לדבר עם אמא שלה כשהיא איתו והיא גם ככה לא ממש מבינה ומדברת (מציין כי אם היא תבקש לדבר איתי יתן לה אך כרגע היא קטנה מכדי להבין אפשרות זו) לי מאוד חשוב לדבר איתה אבל לא אם זה עלול להפריע לה וליצור אצלה מתיחויות . שאלתי מה מומלץ בגיל הזה לעזוב אותה לנפשה או לנסות לדבר איתה בטלפון גם אם היא לא ממש מנהלת שיחה (היא כן יודעת כבר לענות יפה וכן ולא על שאלות)
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשר עם ילדה בת 1.8

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתגלות ההורים לפרידה מהילדה

ד''ר שירי שדה שרביט
    06/07/2010

דנה שלום,
    נראה לי שגם את וגם בעלך לשעבר, עסוקים בטובת בתכם ובקושי שהיא עלולה לחוש כשהיא אצל אחד/אחת מכם. בנוסף, ייתכן חלק מההערכות שלכם את מה שהיא עלולה להרגיש, נובע מכך שאצלכם הפרידה עדיין לא "סגורה" סופית מבחינה רגשית. אולי לא קל לך לחשוב שבתך מאוד מתגעגעת אלייך כשהיא אצל אבא ואולי היא חושבת, כשהיא נמצאת איתו, שגם את נפרדת ממנה במובן מסויים.
    אולם הצורך כרגע לשוחח או לא לשוחח עמך בטלפון בא ממך ומבעלך לשעבר, והוא אינו של הילדה. כל עוד הילדה אינה מבקשת לדבר עם אמא, אין לכך משמעות רבה אם תדברו בטלפון או לא. ממה שכתבת, התרשמתי כי בתך מסתגלת למצב החדש והוא לא ערער לה את הבטחון בך. ילדים, במיוחד צעירים, מתאימים עצמם לכל מיני סידורי מגורים והסדרי ראייה בלי לפקפק בהם. דווקא כשהיא תגדל יותר, סביר שתעלה יותר שאלות ותהיות על הגירושין ועל הסדרי הראייה, אולם כעת התגובה שלה תקינה. חשוב בעתיד להמשיך להיות רגישים, וכמובן כפי שדיברתם, לאפשר לה לדבר עם ההורה אליו מתגעגעת.
    בהצלחה בתהליך,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו