מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התלבטות בבחירת גן-דחוף!מירי05/07/2010
אני אמא לילד בן 3.6. בספטמבר הקרוב יהיה בן 3.8.
בני נכנס לראשונה לגן פרטי בגיל 1.8 ובשנה השנייה העברנו אותו לגן פרטי אחר (הנוכחי) וזאת לאחר הלבטויות קשות. המעבר נעשה עקב שיקול כלכלי, מאחק, וצפיפות ועומס ילדים בגן הקודם
(עליי לציין ששני הגנים נחשבים לגנים טובים באזור שלנו). ההסתגלות לא הייתה הכי קלה וזאת למרות שעבר עם חברו הטוב, ולמרות שנחשב לילד מאד חברותי. מובן שבסופו של דבר התרגל
וכיף לו מאד בגן.
כעת אני עומדת בפני דילמה דומה-האם להשאירו בגן הפרטי או להעבירו לטרום טרום חובה ?
מכיוון שמאד קשה לי ההחלטה אציג בפנייך את כל העובדות, היתרונות והחסרונות:
הגן הנוכחי הוא גן המורכב משתי קבוצות הנמצאות בחלל אחד: האחת מגיל שנתיים (ואף מקבלת קטנם יותר-1.8...) ועד 2.8 (בעת הכניסה לגן) הקבוצה השנייה מגיל 2.9 בערך ועד 3.8/3.9.סה"כ 22 ילדים בכל קבוצה. בני נכנס לקבוצה של הקטנים והיה בין הגדולים שם. הבעיה בגן זה (לטעמי) שההפרדה בין שתי הקבוצות היא לא מוחלטת. אמנם המפגשים וכן היציאה לחצר היא בנפרד, אבל שתי הקבוצות שוהות יחד בבוקר עד השעה 9-שעת ארוחת הבוקר, לאחר שנת הצהריים ועד שעה 16.00, וכן בעת קבלת שבת וימי הולדת.
ההתלבטויות שלי הן כאלה:
1. במידה ויישאר בגן הפרטי יהיה בני בין הגדולים בגן (ולא רק מהקבוצה שלו)-יהיה בן 3.8, כאשר ע"פ הידוע לי יהיו לפחות עוד 4-5 ילדים סביב גילו. לא יהיו גדולים ממנו כך שלא יהי לו ממי ללמוד ואת מי לחקות...החשש שלי גם שלפחות בתחילת השנה ייסוג אחורה ו"יפרוש חסות" על אחד מהילדים הקטנים (החדשים), כפי שעשה בעת כניסתו לגן זה (חבר לילד בן 1.8, "אימץ" אותו ואף חיקה את ההתנהגות שלו, למרו היותו ילד מאד מפותח ופיקח...). יש האומרים שאין בזה כל רע וזה אף מקנה ביטחון לילד...
מצד שני בגן עיריה יהיו ילדים בני גילו ואף גדולים ממנו. האם זה לא עדיף לצורך התפתחותו התקינה ?
2. יש האומרים שילד בגיל הזה כבר צריך להיות בגן עיריה, גם בגלל ששם יש תוכנית לימודים מסודרת ותחת פיקוח...האם זה נכון ? עליי לציין שאני מאד מרוצה בגן הפרטי מבחינת התכנים המועברים לילדים, אופן הלימוד, ושפת הגננות. אך השאלה, האם בגיל זה לא עדיף גן עיריה שם
תוכנית הלימודים מסודרת ומותאמת לגילאים הספציםיים ומכינה את הילדים לבאות....?
3. מצד אחד בא לי להשאירו בגן פרטי, כדי "לפנק" אותו עוד קצת, ולגונן עליו, לפני שייכנס לגן עירוני
שם הבנתי המשמעת הרבה יותר נוקשה...ומצד שני, הוא כ"כ מפונק שאולי גן עירייה רק יועיל....?
4.גם אם הדבר הנכון להעבירו לגן עירייה, אני חוששת שיחווה משבר. אמנם יעבור עם עוד מ"ס ילדים מהגן שלו אבל חברו הטוב יישאר בפרטי...אני לוקחת בחשבון שכבר עשה מעבר אחד ובשנה הבאה ככל הנראה יעשה מעבר נוסף, לגן טרום חובה (גן העיריה הזה הוא לשנה אחת בלבד) למרות שאז יש להניח יעבור עם חברים רבים. האם 4 מעברים ב-4 שנים זה לא יותר מדי לילד בגילו (כל שנה גן...?)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי.
סמדר ריינר06/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)