מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן כמעט 4 - עזרהיפעת06/07/2010
שלום,
יש לי בן, בן שלוש ו-9 חודשים. אח בכור לתינוקת בת שנה וחודש.
הילד מאוד מאוד אנרגטי, למרות שבבית הוא יודע לשבת על פזלים, אוהב מאוד לשחק במחשב, בנוסף לכל משחקי הריצה והקפיצה.
אנחנו גרים במתחם בניינים שיש למטה רחבת דשא גדולה וכל אחרי הצהרים מתאספים שם הורים וילדים מהבניין שלנו ומבניינים אחרים.
הילד כל הזמן מציק לילדים אחרים, עם בנות הוא לא מעוניין לשחק ואין שם עוד ילדים עם אותה רמת אנרגיה כמו שלו אז הוא פשוט מציק להם.
אתמול התחלתי שיטה חדשה שאני לא בטוחה שיהא תעבוד: אמרתי לו שאם פעם אחת הוא מציק אז אנחנו עולים הביתה ואין טלויזיה ואין מחשב ושחבל שהוא יפסיד את מה שקורה למטה. 10 דקות אחרי זה כבר היינו למעלה בחזרה...
מה עושים? אשמח לקבל עצות כיצד להתמודד.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד כמעט בן 4
סמדר ריינר06/07/2010שלום יפעת,
לא ציינת האם הילד הולך לגן ואיך הוא מתנהג שם. האם שם הוא כן מסתדר עם הילדים? יכול להיות שחסרות לו מיונמנויות איך לגשת לילדים ואיך לשחק איתם. זה אחרת לשחק פאזל לבד ואחרת לשחק עם ילדים. גם ייתכן שהוא מתבייש ומחפה על כך בהצקות.
במקום להעניש אותו, כדאי כרגע לנסות ללמד אותו איך להתקרב לילדים ואיך לשחק איתם וגם לשחק איתו בבית שמחקים שונים כדי שילמד מה עושים בשניים - מה קורה כשלא רוצים אותו דבר, כשמפסידים, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
יפעת06/07/2010תודה על התשובה המהירה,
הוא אכן הולך לגן. שם יש לו ימים טובים יותר וטובים פחות.
הוא דיי ביישן, הוא לא משתתף פעיל במפגשים בגן למרות שמספרים לנו בגן שהוא בין הילדים המקובלים ושכולם רוצים לשחק איתו.
זה נראה שהוא מבין שהוא מציק והוא יודע שהוא מציק, כמובן הוא לא יודע למה ואני גם לא מצפה שהוא יענה על שאלה כזאת אבל אנחנו כבר כל כך מתוסכלים מכך.
למטה בגינה הוא משחק עם חברים שגרים אצלנו בבניין שאיתו גם בגן. אבל הם עדיניים יותר ממנו.
אני מניחה שאם ילד אחד היה מחזיר לו פעם אחת אז הוא היה מפסיק אבל זה לא קורה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר06/07/2010שלום יפעת,
תראי זה קצת יותר מורכב. כי אם בגן כן רוצים לשחק איתו, אז אני מניחה שהוא לא מציק שם וכן יודע לשחק. אני מניחה גם שאם הו אהיה מציק כל כך הייתם שומעים על כך מהגננת. אם כך מה גורם לו להציק דווקא אחה"צ? וגם מה כוללת ההצקה? מה נחשב בעינייך הצקה?
יכול להיות שיש קשר בין הנוכחות שלך וההצקות. אולי זו דרך לקבל ממך התייחסות, או שאת מפרשת הצקה כמשהו שהילדים בכלל לא חווים כך עובדה שהם רוצים לשחק איתו, לכן התמונה לא כל כך ברורה לי. אני מצטערת אם אני מסבכת שאלה שאולי חשבת שהיא פשוטה, אבל משהו בכל זאת לא ברור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)