מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 3 בוכה וללא חבריםיי06/07/2010
שלום בתי בת 3 ו5 חודש נמצאת במעון כבר שנתיים ילדתי היא ילדה בוגרת מדברת בשפה יפה וגבוהה אוצר מילים מלא בעייתי היא שהיא במשך שנתיים כל בוקר בוכה ואינה רוצה ללכת לגן זה הגיע לרמה של לא רוצה להתלבש לא רוצה לשטוף פנים בתקווה שהיא לא תלך לגן היום בכל פעם שאני משוחחת איתה איך היא הרגישה בגן היום היא אומרת כייף אבל אף אחד לא שיחק איתי ששאלתי את הגננת היא אומרת שכן יש לה חברים מדי פעם השקפתי עליה ואכן ראיתי שהיא בצד ואם הגננת לא דטחפת אותה היא לא משתתפת ישנה אחיינית שלי בגן והיא מאוד דומיננטית בגן והבעיה שהן הולכות יחדו לגן הבא היא תמיד הייתה מכה את ילדתי וצעקת עליה היא נורא שתלטנית וכנ"ל בבית הורי כאשר כולם ניפגשים דיבארתי עם אמא וביקשתי שתדבר איתה אבל כלום לא עוזר זה עדיין נמשך אני הגעתי למצב שאני מעירה לילדה וצעקת עליה בתי נהייתה ילדה מאוד מאוד בכיינית כל דבר היא בוכה לא יודעת להתמודד עם חברים גם בבית וגם בבית הורי שיש שם 11 אחיינים כולם כבר קוראים לה בכיינית ושהיא לא יודעת לשחק ביחד היא נדיבה וטובה ורגישה מאוד אם אומרים לה משהו כל דבר קטן היא ישר בוכה היא חושבת שהכל מגיע לה אם היא רצתה את הרכב והוא אצל מישהו אחר היא ישר בוכה כולם אומרם לי היא מפונקת אבל אני לא רואה במה אני פינקתי אותה עם ילד בן שנתיים היא לא מתמודדת הוא משבריץ עליה מים בבריכה אז היא בוכה לוקחים לה כדור היא בוכה ושהיא בצד לבד אני שואלת אותה מה קרה היא מתלוננת שאף אחד לא משחק איתה היא רוצה שאני תמיד יהיה לידה הגענו לרמה שהיא מבקשת ממני לבקש מילד אחר שיביא לה משחק כלושהו כמובן שאני לא מסכימה ומסבירה לה שהיא צריכה לבקש ! אני תמיד מפרגנת לה שהיא עושה דברים טובים וכמובן מעירה לה לדברים רעים תמיד יש שיחות הסברים בבית תמיד מחמיאה לה היא תמיד אומרת לי אני מתביישת אני מתביישת שהולכים לגן היא ניכנסת עם מוצץ ורוצה שאני ירים אותה עד הגן ! אתמול אחיינת שלי הלכה לחבר בגן והיא נורא ניפגעה שלא היזמינו גם אותה ונורא כאב לי ! בגן שעשועים אם יש ילדים נוספים היא צריכ שאני הדחוף אותה ויהיה לידה תמיד בקיצור בבית היא בוכה המון אצל חברים היא בוכה בגן היא בוכה בבוקר בבית הורי היא בוכה איך עוצרים זאת זה בלתי נסבל ואף אחד לא רוצה להיות בחברתה בגלל שהיא בוכה מכל דברמצד שני היא מאוד בוגרת ועצמאית בבית מנקה משחקת אופה שאלותי הן : מה לעשות בנוגע לאחיינית שלי שהן ביחד לאורך כל הדרך היא נורא שטלתנית צעקנית ודומיננטית הפחד שלי שבתי תהיה הצל שלה ואנני רוצה בכך ! וכמובן כיצד לעצור את הבכי מכל דבר האם זה רגישות יתר האם היא זקוקה לטיפול מה עושים בבקשה תעזקרו לי בהקדםםם תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 3
סמדר ריינר06/07/2010שלום לך,
ייתכן וכדאי להפריד בין ביתך לאחיינית בגן בשנה הבאה, אם זו בעיה כל כך גדולה.
נשמע לי שהמצב כרגע הוא חמור. אני לא בטוחה שביתך זקוקה לטיפול, אבל ייתכן ואתם ההורים תוכלו להעזר בהדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
יי06/07/2010תודה רבה על תשובתך המהירה עד כמה המצב חמור בעינייך ולמה בגלל האחיינית או בגלל שהיא בוכה מכל דבר בעייתי היא שאנו גרים במושב וישנו גן אחד ועקב זה אנו לא יכולם לרשום אותם בחוץ מה עושים ? האם לשוחח עם הגננת על הכל ?אם המצב חמור היא לא צריכה אבחון טיפול של רגישות יתר משהו ... הצילי אותי בהבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר07/07/2010שלום לך,
את יכולה ללכת לאבחון איתה, זה לא מזיק, אבל מדובר בילדה קטנה מאוד ובגיל הזה בדרך כלל מעדיפים להדריך את ההורים מאשר לעזור ישירות לילדה. אנא פני למכון להתפתחות הילד של קופת חולים באיזור מגורייך.
אם אין אפשרות לרשום את שתי הילדות לגנים נפרדים, בודאי שרצוי וכדאי לדבר עם הגננת ולבדוק מה ניתן לעשות בתוך הגנן עצמו.
אני אמרתי י שהמצב חמור מתוך התאור שלך, שמתאר מצב שהוא בלתי נסבל עבורכן, לא בגלל שאני יודעת משהו שאתם לא...
אני מציעה לך לא להילחץ, אין סיבה, אלא פשוט ללכת לטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)