מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד ממכשפותגליה06/07/2010
שלום רב
יש לי ילדה בת 4.5 מאוד עדינה היא מקובלת בחברה בגן חברותית בנושא הזה הכל בסדר .
יש לה פחדים היא פוחדת ממכשפות ולאחרונה בגן היו שתי הצגות של מכשפות הגננת אמרה לי שהיא היחידה שפחדה כל כך ובכתה ולכן היא הוציאה אותה מההצגה לקראת הערב אני רק מכבה את האורות ואפילו שיש עדיין אור היא מתחילה לפחד אני לידה עד שהיא נירדמת אבל ברוב המיקרים היא מתעוררת בלילה ובאה אלי למיטה ואני יודעת שהיא פוחדת בגלל זה ואני לא רוצה להציק לה ולהילחם איתה לחזור למיטה כי אני יודעת את הסיבה
הנושא הזה מאוד חשוב לי כי פחד אצל ילדים במשפחה של אמא שלי הוביל למקומות שאני לא רוצה להיות בהם לכן אני מוטרדת מאוד ואני רוצה לטפל בזה (ניכנסתי לפורומים)אבל לא מצאתי פיתרון
שאלתי היא איך אני יכולה לחזק את הילדה? יש לציין שאני מדברת איתה על זה ומסבירה לה שזה רק בדמיון
בכבוד רב
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד ממכשפות
ליאת גרוס06/07/2010שלום גליה
פחד ממכשפות בגיל זה הוא נורמאלי ולרב עובר כאשר הילדה תדע להפריד טוב יותר בין דמיון ומציאות.
חשוב שתפרידי בין חוויות אחרות שאת מכירה עם פחדים לבין הפחד של הבת שלך כי כך, הפחד הזה גם משפיע עלייך ומחליש אותך מול הפחד הזה. הילדה עלולה להרגיש זאת, באופן לא מודע, והדבר עלול להגביר את הפחד.
מה כדאי לעשות? ובכן, קודם כל לא לבטל את הפחד ולאמר לילדה שזה רק בדמיון אלא לתת לה לגיטימציה כלומר לאמר לילדה - אני יודעת שאת פוחדת אני פה כדי לעזור. הילדה חוששת ממשהו ואם את אומרת שזה לא קיים זה לא ממש עוזר לה. מצד שני חשוב לשדר לילדה שהיא יכולה להתמודד ושאת יכולה לעזור לה לחשוב על דרכים לעשות זאת. לא נכון לתת לה לישון אצלכם. זו תגובה מגוננת המאשרת לה שיש לה סיבה לפחד ונותנת לה רווח משני לפחד.
נסי לחשוב איתה איזה גיבור יוכל לעזור לה מול המכשפות. גייסי את הדמיון המפותח שלה לחשוב על דרכים דמיוניות לנצח את המכשפות. תני לה פנס משלה כדי שתוכל לחוש שליטה על החושך. אולי תקנו פנס שמפחיד מכשפות ומבריח אותן...
חשוב לתמוך אבל לא לגונן. לא להתרגש אבל לא לבטל.
אם המצב מחמיר ניתן לפנות לסיוע מקצועי קצר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)