ילד חששן וכנראה פחדן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד חששן וכנראה פחדן
    ליאת
    06/07/2010

שלום רב,

בני בן ה - 5 וחצי סובל מהיום בעצם שהתחיל ללכת לגן לאחר כשנה מהתנהגות שאני לא מוכן לקבל, כפי שידוע ילדים בגן מרביצים אחד לשני והוא תמיד בצד שמרביצים לו עד עצם היום הזה, אני לא דוגל במכות בכל צורה שהיא אבל אני כן חושב שילד צריך לדעת להגן על עצמו במידה והוא מותקף (מעבר לטיפול חינוכי שהילד המכה צריך לקבל), מה שקורה בפועל זה שהוא מקבל מכות ומתלונן לגננת שמענישה את הילד וכך זה חוזר חלילה, מכוון שזה ילדים שונים וזמנים שונים אי אפשר לטפל בתופעה הזו בצורה כזו ואני יודע שבכל מסגרת חדשה שהוא יגיע הוא יסבול מכך.
    לכן ובעקבות זאת חשבתי לקחת אותו לחוג קארטה על מנת שיקבל ביטחון עצמי גבוה יותר וידע להגן על עצמו במידת הצורך.
    מה דעתך ?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד חששן וכנראה פחדן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 5

סמדר ריינר
    06/07/2010

שלום ליאור,
    אין כל רע בלשלוח את הילד לחוג קראטה אם גם הוא מעוניין בכך. יחד עם זאת הייתי רוצה להפנות את תשומת ליבך לכמה דברים. מדובר בילד בן 5, זו התנהגות סבירה מאוד להתלונן אצל הגננת בגילאים כאלה, זה עדיין לא אומר שום דבר על ההתמודדות שלו בעתיד.
    דבר שני, ילד שאבא מכנה אותו, אפילו לא בקול רם לידו בכינוי "פחדן", מרגיש מה אבא חושב עליו, וזו הרגשה שמקטינה את הביטחון שלו במקום להעלות אותו.
    יש הבדל גדול בין להגדיר ילד כילד שפוחד או חושש מאשר ילד פחדן. ילד פחדן נשמע כמו כינוי גנאי. חשוב מאוד שתנסה לחזק לילד את הביטחון ולא להוריד אותו על ידי סגנון נחרץ, שיכול להישמע לילד מפחיד ומעליב כמו: "התנהגויות שלא מקובלות עלי" או "ילד פחדן" כי כך רק תהפוך אותו לפחדן יותר ותיצור נבואה שמגשימה את עצמה. הוא בסך הכל ילד בן 5, לא ילד בן 13 שמעשן גראס, זו התנהגות שמתאים להגיד עליה"לא מקובלת עלי" כשהוא יגיע לגילאים האלה או להתנהגויות בסדר גודל כזה תוכל להשתמש באמירות האלה וגם יהיה רצוי שתשמש בהן.
    כרגע בגילו, אתה יכול לנסות לעודד אותו ולחזק אותו קודם כל על מה שהוא כן חזק בו, ועל כך שמגיע לו מקום גם אם לפעמים הוא מתבייש לקחת אותו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו