מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 7 וחצילילך06/07/2010
שלום רב,
שמי לילך ולי בן, בן 7 וחצי, שלאחרונה משאיר אותי חסרת אונים, למרות שהייתי באין ספור סדנאות להורים, קוראת כל מה שקשור לפסיכולוגיה לילדים, לא מפחדת להציב גבולות?!?!, בחודש האחרון הילד פשוט מתנהג בצורה אלימה, לא אכפתית, גם בבית וגם בבית הספר. מילד עדין, ביישן, שקט, הפך לילד שאינני מכירה. לדג' בבית הוא מרביץ לאחותו אני מענישה אותו בלא לראות טלויזיה, לא לשחק במחשב, עולה לחדר קורא ספר ברוגע ובאמת אומר ומתנהג כאילו לא אכפת לו (פעם היה בוכה), לחולפין בועט בדלת וצורח בקולי קולות עד ששני אחיו הצעירים בוכים. בבית הספר אם לא מגישים לו את השניצל בזמן, לא מבקש, אלא הופך את שולחן האוכל וצורח, פשוט השתגע. קראו לי בחודש האחרון מספר פעמים לבית הספר וכשדברתי איתו, אמר שהוא שונא ללמוד, שונא כדורגל, שונא הכל בבית הספר והוא רוצה רק לראות טלויזיה ולשחק במחשב, הסברתי לו חשיבות בית הספר, העובדה שאנחנו הורים ויש חוק חינוך חובה, הענשתי, ניסיתי לשוחח עמו, לבלות איתו לבד, להקדיש לו זמן, רק לו, בלי שני אחיו ושוב קראו לי היום לקייטנה ומסתבר שהוא רצה לאכול עם כף ואמרו לו שזו כף ההגשה אז הוא פשוט בעט בכל הכסאות בשולחן וכו'. בשיחה שערכתי איתו בערב, טען שחבריו אוהבים כדורגל, הוא שעד כה אהב בלהט, כבר לא אוהב ואין לו במה לשחק עם חבריו והוא משחק עם ילדיי הגן, כמו כן אמר שהוא לא אוהב ללמוד, שלא כיף לו בבית הספר ומשעמם לו שם. המורה ניסתה לרמוז לנו, כמובן,שיש לו בעיות של קשב וריכוז. מה עושים עכשיו?!?!?!, האם הולכים לאבחון?, האם הולכים לפסיכולוגית, האם זה רק שלב?!?!?
תודה מראש,
לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שבע וחצי
סמדר ריינר07/07/2010שלום לילך,
זה לא רק שלב, הילד במצוקה אמיתית. לא ברור ממה היא נגרמה, אם בגלל שמהו שקרה לאחרונה במשפחה או בגלל שהוא נתקל בקושי לימודי שמבייש אותו ופוגע בו מאוד, או שילוב של כמה דברים.
אני בהחלט ממליצה לפנות לטיפול, שבמהלכו תוכלו להתייעץ האם גם לשלב אבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)