ילד בן 7 וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 7 וחצי
    לילך
    06/07/2010

שלום רב,

שמי לילך ולי בן, בן 7 וחצי, שלאחרונה משאיר אותי חסרת אונים, למרות שהייתי באין ספור סדנאות להורים, קוראת כל מה שקשור לפסיכולוגיה לילדים, לא מפחדת להציב גבולות?!?!, בחודש האחרון הילד פשוט מתנהג בצורה אלימה, לא אכפתית, גם בבית וגם בבית הספר. מילד עדין, ביישן, שקט, הפך לילד שאינני מכירה. לדג' בבית הוא מרביץ לאחותו אני מענישה אותו בלא לראות טלויזיה, לא לשחק במחשב, עולה לחדר קורא ספר ברוגע ובאמת אומר ומתנהג כאילו לא אכפת לו (פעם היה בוכה), לחולפין בועט בדלת וצורח בקולי קולות עד ששני אחיו הצעירים בוכים. בבית הספר אם לא מגישים לו את השניצל בזמן, לא מבקש, אלא הופך את שולחן האוכל וצורח, פשוט השתגע. קראו לי בחודש האחרון מספר פעמים לבית הספר וכשדברתי איתו, אמר שהוא שונא ללמוד, שונא כדורגל, שונא הכל בבית הספר והוא רוצה רק לראות טלויזיה ולשחק במחשב, הסברתי לו חשיבות בית הספר, העובדה שאנחנו הורים ויש חוק חינוך חובה, הענשתי, ניסיתי לשוחח עמו, לבלות איתו לבד, להקדיש לו זמן, רק לו, בלי שני אחיו ושוב קראו לי היום לקייטנה ומסתבר שהוא רצה לאכול עם כף ואמרו לו שזו כף ההגשה אז הוא פשוט בעט בכל הכסאות בשולחן וכו'. בשיחה שערכתי איתו בערב, טען שחבריו אוהבים כדורגל, הוא שעד כה אהב בלהט, כבר לא אוהב ואין לו במה לשחק עם חבריו והוא משחק עם ילדיי הגן, כמו כן אמר שהוא לא אוהב ללמוד, שלא כיף לו בבית הספר ומשעמם לו שם. המורה ניסתה לרמוז לנו, כמובן,שיש לו בעיות של קשב וריכוז. מה עושים עכשיו?!?!?!, האם הולכים לאבחון?, האם הולכים לפסיכולוגית, האם זה רק שלב?!?!?

תודה מראש,

לילך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 7 וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן שבע וחצי

סמדר ריינר
    07/07/2010

שלום לילך,
    זה לא רק שלב, הילד במצוקה אמיתית. לא ברור ממה היא נגרמה, אם בגלל שמהו שקרה לאחרונה במשפחה או בגלל שהוא נתקל בקושי לימודי שמבייש אותו ופוגע בו מאוד, או שילוב של כמה דברים.
    אני בהחלט ממליצה לפנות לטיפול, שבמהלכו תוכלו להתייעץ האם גם לשלב אבחון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו