בן 3 לא מתמודד עם עלבון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 3 לא מתמודד עם עלבון
    יעל
    07/07/2010

בני בן 3, ילד נורמטיבי, קצת עדין אך בהחלט חברותי וחביב. הוא הולך לגן מגיל שנה וחצי והקבוצה שם מונה 36 ילדים. אין לו כימיה עם הגננת והיא מאד נוקשה כלפיו, ערכנו כמה שיחות עמה ללא הועיל. היא ראתה שיש לו חבר הכי טוב ופנתה להוריו של אותו ילד בהמלצה שיפסיק לשחק עם בני בטענה שהם משתוללים ואכן כך היה. בני היה מאד מאד מתוסכל ועצוב ובמשך חודש התנהג כאילו הוא ממש באבל (כל זה קרה בערך במאי) כשילדים מעליבים אותו (ואני מדגישה מעליבים- לא מתקוטטים או לוקחים לו משהו אלא בפירוש אומרים לו לך מכאן או אל תשחק איתנו) הוא עומד ולא יודע להכיל את העלבון ואז הוא צורח 4-5 צריחות כמו חיה פצועה. אז הוא נרגע ומתעייף -זה מחזה קשה וקורה אך ורק בגן. ניסינו להסביר לו אינספור פעמים או לשנן איתו מנטרות מה לעשות כשמעליבים אותו ודבר לא עזר. בגן הגננת מדגישה בפני ללא דיסקרטיות את בעית הצרחות וכמה שזה בלתי נסבל בעיניה והבעיה היא גם שיצא לו שם של צרחן. ילדים שאנחנו פוגשים בפעילויות אחה"צ אומרים לו הנה הצרחן, אני לא חבר שלו כי הוא צורח וכו'. בגן הוא משחק לבד ואף אומר לנו- אני אוהב לשחק לבד, הכי טוב לבד ועוד אמירות כאלה. שאלותי- האם לסיים את השהות בגן עד לספטמבר אז הוא מתחיל גן חדש? איך מתמודדים עם הצרחות כדי שלא יקרו בגן החדש? איך להתמודד עם השם שיצא לו? תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 3 לא מתמודד עם עלבון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 3

סמדר ריינר
    07/07/2010

שלום יעל,
    ילד בן 3 לא יכול להתמודד עם עלבון כזה. נשמע לי מהתאור שלך שבגן קורה נידוי שלו בעידוד הגננת. בעיני זה מאוד בעייתי. אני חושבת שאכן כדאי להפסיק את השהות שלו בגן, רצוי בכל זאת עם עריכת פרידה סבירה מהגננת והילדים. לפי מה שאת מתארת הוא צורח בצדק. לכן אם אלה הנסיבות היחידות שבהן הוא צורח - אין צורך בשום טיפול, פשוט צריך לתת לילד יחס הוגן ואז הוא לא יצרח. עכשיו צריך לשקם את הביטחון עצמי שלו, ולהחזיר לו את התקווה, האמירה שלו שעדיף לשחק לבד היא אמירה של ייאוש. צריך לעודד אותו, להגיד לו שמה שקרה הוא לא הוגן, ולא מגיע לו, להכיר לו ילדים חדשים מחוג, מקייטנה, מהשכונה וכו', להזמין אותם הבייתה, בהתחלה אחד על אחד, לתת לו לשחק איתם, ולהחזיר לו את הביטחון שהוא ילד נחמד וחברותי ויכול לשחק וליהנות ולהיות אהוב, ומה שקרה לגמרי לא באשמתו ולא קשור אליו.
    אלא אם כן אתם מתרשמים שעוד קודם קרו דברים שבגללם ילדים התקשו לשחק איתו ולהתחבר איתו. מהסיפור שאת מספרת כרגע, זה לא עולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו