מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה-ילד בן 5 ו-3 חודשיםטלי06/11/2007
ערב טוב,
אני ממש כותבת בסערת רגשות, אז אנסה לסדר את הדברים:
הבן שלי בן 5 ו-3 חודשים ילד מאד עדין, רזה ושברירי. בשבוע האחרון ביקש להשתתף בחוג כדורגל ונעניתי ולקחתי אותו ביום ראשון לנסיון, אשר בהתחלה הצליח והוא הסכים להשתחרר ממני, אני נשארתי מאחור והוא שיחק עם הילדים, בסוף השיעור כאשר המאמן קרא לכולם ליד השער הוא התישב גם כן והתחיל לבכות ומיד בא אליי. אח"כ הוא התרצה וחזר לשחק.
היום באנו שוב לחוג, איך שהמאמן קרא לו לגשת לשחק בזוגות עם עוד ילד הוא התחיל לבכות, לא הסכים בשום אופן להששתף ולאחר שנרגע והמאמן אמר לו שהוא מרשה לי לשבת מאחור הוא הסכים ושיתף פעולה, עוד הפעם כשהסתיים כל המחזור של לשחק בזוגות ולשבת ליד המאמן לקראת משחק כדורגל, לא הסכים להתרחק ממני, לא הסכים ללכת לשבת עם כל הילדים והתחיל למרר בבכי.
אני החלטתי שגם ככה זה סוף השיעור ואמרתי לו שלא צריך להמשיך ונסענו הביתה תוךכ כדי שאני כועסת מאד ואומרת לו שהוא ביקש לבוא לחוג ומה פתאום הוא בוכה, כל הילדים הגיעו בלי ההורים ורק אני הייתי צריכה לשבת צמוד אליו ואולי הדברים נאמרו בסערת רגשות ומועקה ותסכול מאד גדול שלי, אבל לא יכולתי יותר. אני חושבת שבאמת חוג כדורגל זה לא בשבילו, אבל הוא ביקש להגיע, אני ממש לא דחפתי אותו לזה, הוא ביקש ואני רואה שהוא בכלל מבחינה מוטורית לא מתאים, הוא חלשלוש, מתאים יותר לשבת וללמוד, להרכיב פאזלים, ללמוד דברים אחרים ולאו דווקא ספורט.
אני רוצה לציין כי הוא משתתף בחוג של מרפה בעיסוק שמאד מנסה לחזק לו את המוטוריקה הגסה, גם בחוג הזה אסור לי לצאת מהחדר, הוא לא מסכים שאצא אפילו לשניה.
איך אני עוזרת לו וגם לי לצאת מהתלות שלו בי? הוא בשנה הבאה עולה לכיתה א'? איך בדיוק הוא יתמודד שם? לבד, בהפסקות? אני ממש ממש גם מתוסכלת (בוכה) ומודאגת מאד מהמצב.
מקווה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך עוזרים לילד רגיש?
שושי יעקובי07/11/2007את מתארת את ילדך כילד עדין מאוד, רזה ושברירי. ילד שיש לו קשיים כלשהם במוטוריקה הגסה . לילד כזה הרבה יותר קשה להשתלב במשחק קבוצתי ולהתחרות מול ילדים אחרים. כל הכבוד לו שהוא רוצה, הוא בוחר להתמודד מול החששות שלו וגם מול החולשות. דמייני לך את עצמך, היום, מצטרפת לקבוצת כדורסל. יהיו משימות שאתן יהיה לך קל יותר להתמודד אך כשהמאמן יקרא לך למשחק בעיקר מול שחקנים אחרים תתעורר בך חרדה. במצב הזה את יכולה לבחור לסרב, להימנע מהמשימה או לא להגיע לחוג. בנך בחר באפשרות של התמודדות, הוא מנסה, הוא רוצה להיות בחוג למרות שברגעים מסוימים הוא נבהל וחוזר לבסיס הבטוח שזו את. איך עוזרים לו להרגיש בטוח? למה הוא זקוק? חיבוק, הרגעה, עידוד, לתת לו הרגשה שהוא מצליח. ישנם עוד כמה דברים שקשים לו בנתיים ובהמשך האימון יהיו יותר קלים. מותר לו להימנע ולהמשיך אח"כ.
הכעס שלך והתסכול שלך מחולשותיו, פחדיו, רק מגבירים תחושה שהוא לא בסדר ואולי יובילו אותו בהמשך לבחור בהמנעות מהתמודדות במשימות חיים אחרות. את צריכה להאמין בו.
שושי יעקובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה לילד בן 5
טלי07/11/2007תודה על התשובה.
בינתיים מאז אתמול הוא לא רוצה לשוב לחוג הוא אומר שלא כיף לו שם והאמת שאני באמת חושבת שמתאים לו חוג אחר.
שאלתי היא האם זה נורמלי שבגיל כזה הוא עדיין כ"כ מחובר אליי ולא נותן לי לזוז מלידו בחוגים, לחברים הוא לא רוצה ללכת לבד ורק אנחנו מזמינים (אבל מכורח המציאות זה פעם בשבועיים בערך) ובאופן כללי הוא מאד מאד רוצה אותי בסביבה. אני מרגישה שאין לו בטחון עצמי מספיק.
בבית הוא אחר לגמרי, הוא עומד על שלו מול אחותו הגדולה (בת 9) הוא מתקלח לבד, מתלבש וכד' עצמאי לחלוטין. האם צריך להניח לו או שאולי יש דרך לחזק אותו ואת הבטחון העצמי שלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתן עזרה
שושי יעקובי08/11/2007טלי שלום
כשילד נצמד מאוד לאמא שלו אני הרבה פעמים מוצאת שיש גם משהו באמא שמאפשר את ההצמדות הזו. אתם צמד. יש בינכם דימיון רב, שניכם רגישים, מבטאים לא מעט חששות מפני מצבים חדשים (חוג, בית של חבר, בי"ס, כתה א'...) והדימיון הזה משמר ביחסים בינכם את התלות שלו בך.
כדי שהוא ישנה את הגישה שלו, יהפוך להיות ילד בטוח יותר ופתוח להתנסויות חדשות הוא צריך לראות אצלך שינוי. רק כך תוכלי לעודד אותו ממקום אמיתי.
שושי יעקובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה לילד בן 5
טלי09/11/2007תודה על התשובה, אך לא ברור לי איך לעזור לו בשינוי ההתנהגות שלי. אני משתדלת מאד לתת לו לעשות לבד הכל, ובאמת כמו שכתבתי בבית הוא עצמאי. מה לעשות כשהוא לא רוצה ללכת לחברים ולהשאר שם ובוכה? להשאיר אותו? מה לעשות כשהוא נצמד אליי, לדחות אותו? זה לא נראה לי נכון. שמעתי כבר מהגננת את אותו הדבר שאני מגוננת מדיי, אבל אני באמת מרגישה וכך גם בעלי סבור שאני נותנת לו את כל החופש מבלי להגביל אותו שאת זה הוא לא יכול ושייזהר, אני ממש מנסה, אולי זה ענין של גיל? אני ממש לא יודעת איך לשנות את ההתנהגות שלי....אודה לך אם תעזרי לי ותפקחי את עיניי במספר עצות פרקטיות ויום יומיות.....תודה רבה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעזור להפרד
שושי יעקובי12/11/2007בהתפתחות של ילדים מתרחשים בו זמנית שני תהליכים – עצמאות ונפרדות. עצמאות פירושה יכולת לבצע דברים בכוחות עצמו. נפרדות פירושה יכולת להרגיש בטוח בעצמו במרחק מההורים. הקשיים שאת מתארת הם בתחום הנפרדות. מסיבה כלשהי הילד שלך עדיין מתקשה להתרחק מהקרבה המגוננת אליך. הדרך לעודד נפרדות היא להגיב בביטחון, הנאה ומתן "ברכת הדרך" בכל פעם שהילד יוזם התרחקות ממך. (להתמודד עם החששות שלך בתחום זה). לעומת זאת כשהוא אינו רוצה להיפרד, כשהוא מבקש את נוכחותך - להישאר לצידו (כשזה אפשרי). הוא זקוק לתחושת שליטה וככל שתכפי עליו יותר את הפרידה כך החרדה שלו תגבר ובתגובה יצמד אליך יותר. הוא עלול אף לחוש את עצמו ילד רע, מאכזב או חלש, או שאין מקום לבטא תחושות חרדה. מסר כזה אינו בונה ביטחון פנימי.
שושי יעקובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)