בן שכל הזמן בוכה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן שכל הזמן בוכה
    ליהי שמר
    08/07/2010

יש לי ילד בן 5 וחצי, שמכל דבר בוכה, הוא לא יודע לדבר אם מפריע לו משהו, או אם מישהו מפריע לו, או אם משחקים משחק והוא מפסיד, או אם מתחילים משחק והוא לא ראשון או הבגדים בבוקר לא מוצאים חן בעניו, או התוכנית שרואים בטלוויזיה... בקיצור מהכול !!!!!!
    הוא תמיד מתמם, כאילו מבחינתו הכול בסדר, הוא תמיד בסדר, ואם הוא מבקש משהו ממני, ואני חושבת שזה לא מגיע לו אז הוא מתחצף ברמות שאי אפשר לתאר כמו: את כן תיקני לי, את תיראי את זה, את כן תביאי לי ועכשיו. אם אני מביאה צמיד לאחותו הגדולה - לו לא אכפת אם זה של בנים או של בנות גם הוא רוצה ועכשיו!!! אני מסבירה לו שלא כל מה שאחותו מקבלת הוא צריך לקבל, בדיוק כמו שאני מסבירה לה. היא מבינה את זה אבל הוא לא מבין!!!
    הוא רגיש מידי, יש לי עוד ילד בן שנה ועשרה חודשים שהוא תמיד מתווכח איתו ולא מצליח להבין שהוא תינוק וקטן ממנו, הוא רוצה שאני ירים אותו כמו שאני מרימה את אח שלו, ולשחק איתו את אותם המשחקים שאני משחקת עם אחיו שהם משחקים שמתאימים לתינוקות ולא לו, אבל אני משחקת איתו ועם אחיו את המשחקים ומנסה לשתף אותו.
    כשהוא בוכה אני אומרת לו שאני לא מבינה אותו ושיירגע ויאמר לי מה הבעיה ולמה הוא בוכה כי רק ככה אני יוכל לעזור לו, אז פעם אחת הוא נרגע וגם בפעם השנייה, אבל כשהוא מתחיל להגזים עם הבכי אני כבר לא מוצאת את עצמי ולא מתייחסת אליו, אני לא מבינה כמה ילד יכול לבכות ולבכות ולבכות מכל דבר שטותי.
    לא ציינתי שאני בהריון מתקדם, אבל ההתנהגות הזאת היא כבר כמה שנים.

אולי תוכלי לייעץ לי איך להתנהג איתו בזמן זהוא בוכה, כי הוא חושב שכל דבר הוא יכול להשיג עם בכי או עם התחצפות, או עם זלזול בדברים.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שכל הזמן בוכה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שכל הזמן בוכה

סמדר ריינר
    08/07/2010

שלום ליהי,
    תראי, זה מאוד פשוט. הוא חושב שכל דבר הוא יכול להשיג עם בכי, פשוט כי הוא באמת משיג. אם תהיי עיקבית ולא תתרשמי מזה, זה ייפסק. טוב מאוד שאת אומרת לו שעם בכי את לא מבינה, את רק צריכה להתמיד. פעם אחת נכנעת כי רצית שקט בבית - וכבר קילקת הכל. ודבר נוסף - תפסיקי להסביר לו. זה לא עניין של הבנה. ההסבר לא עוזר כאן אלא רק גורם לך להיראות חלשה ומתחננת. דברי בטון תקיף וברור ופעם אחת בלבד, בלי הסברים - אם אתה בוכה אני לא מבינה. או "אם אמרתי לא - זה לא" וזהו, אל תוסיפי מילה יותר, עד שיירגע.
    במקביל, כדאי לחזק אותו על התנהגויות חיוביות שלו, אפילו אם הן קטנות נורא, כדי לחזק אותן על חשבון ההתנהגויות השליליות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו