מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- געגועים לאמאמאיה08/07/2010
שלום רב,
יש לי ילדה בכורה באוקטובר היא תהיה בת 6 ולה אח קטן בן 5 חודשים.
הגדולה בת ה-5 כל הזמן רוצה אותי ליידה.שנה שעברה היא הייתה בגן חובה עם גננת מקסימה חמה ואכפתית וכל הזמן היא הייתה מוצאת "תירוץ" שהיא מתגעגעת אליי ובוכה,או היו מצבים שהיא הייתה אומרת שכואב לה משהו בגוף כדי שיתקשרו לספר לי שאני יבוא ויקח אותה. בפעם הראשונה לקחתי אותה ואז ראיתי ששהכל בסדר אז דיברתי אם הצוות בגן ומאז כל פעם שהיא הייתה אומרת להם שכואב לה הם לא היו מתייחסים ומעסיקים אותה במשהו אחר.
יש לה בעיה אם פרידות שנה שעברה רק לקראת סוף שנה שהיא הבטיחה שהיא תיפרד ממני יפה לקחתי אותה לגן אבל כל השנה לא יכולתי רק בעלי כי היא הייתה מייאשת אותי עד שהייתה נפרדת ממני בבכי נוראי וגם באמצע היום היא הייתה בוכה אם מישהו העליב אותה או לא רצה לשחק איתה היא הייתה יושבת בפינה ובוכה.ואני חייבת לציין שהגננת כל הזמן חיזקה אותה.
גם עכשיו היא בקייטנה וכל בוקר יש לי בעיה של פרידות אבא שלה לא יכול לקחת אותה אז אני כל בוקר מתעקבת שם אחרונה והיא בוכה.
מה עושים שהילדה כל הזמן בוכה ומספרת שהיא מתגעגעת לאמא? ומה יהיה שנה הבאה בכיתה א'.
אני חייבת לציין שהיא ילדה חברותית ומאוד אוהבים אותה.
אבל היא מספרת שקשה לה להגבר.
הייתי שנה שעברה אצל יועצת דרך העיריה והיא אמרה לי שזה עניין של גיל.
האם זה נכון ,אם כן מתי זה יעבור לה ואם לא מה עושים
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר געגעועים לאמא
סמדר ריינר09/07/2010שלום מאיה,
זה עניין של גיל אבל לא רק. לכן חשוב מאוד שכשאת מביאה אותה לגן והיא מתחילה ב"טקס" הפרידה שלה, לא להפוך את זה לדרמה ולא להתחיל לדבר איתה, להפציר בה וכו'. פשוט להגיד בצורה עניינית שלום וללכת. ככל שעושים מזה יותר עניין, כך זה משמר את הדפוס. גם לא לדבר איתה על כך בבית, לשכנע אותה לקבל ממנה הבטחות וכו'. זה נהפך להיות עניין שדרכו היא מקבלת התייחסות ולכן זה נמשך.
מעבר לזה כדאי לחשוב האם בעקבות ההריון והלידה של אח חדש היא מרגישה באמת עזובה יותר על ידך. כדאי לנסות להקדיש לה זמני איכות במשך השבוע ללא אחיה, אבל לעשות זאת בנפרד מעניין הפרידה בגן שאליו צריך להתייחס כמה שפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)