אני אוהבת אותך

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אני אוהבת אותך
    תותי
    09/07/2010

לאחרונה שתי הגננות של בתי בת ה 5 ספרו לי (כל אחת בנפרד על סיטואציה שהייתה לה), על כך שהיה מקרה בגן שהילדים השתוללו או לא סדרו את המשחקים. הגננןת העירה וכנראה הביעה את כעסה. הילדים נרגעו או סדרו.
    ואז...
    הילדה שלי באה לגננת ואמרה לה אני אוהבת אותך.
    זה נשמע מאוד מתוק ונעים ואולי מרגש.
    אבל...
    כיוון שזה חזר על עצמו עם שתי הגננות, יש לי הרגשה שהילדה אומרת זאת כדי להרגיש בסדר כלפי הגננת ושהיא גם תאהב אותה. היא מנסה להחליק את הדברים ע"י האמירה.
    נדמה לי שכך היא מנסה לרצות אותה.
    איך מעבירים מסר, שגם אם מישהו כועס עליך את אומנם יכולה לתקן את דרכייך אבל זה לא נורא אם כועסים עלי ולא צריך לנסות לרצות.
    * רוצה לציין שאני גרושה ואולי הבת מרגישה שבכל מקום: הבית שלנו, אצל אביה ובגן עליה להיות בסדר.....
    מה עושים ואיך לפחות בזמן שהיא איתי אני יכולה להבהיר לה שאותי היא לא צריכה לרצות
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני אוהבת אותך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה שמרצה

סמדר ריינר
    09/07/2010

שלום תותי,
    תאורטית, אפשר פשוט להעביר לה את המסר, מילולית, שכשכועסים לא מפסיקים לאהוב. עם זאת הייתי בודקת האם יש לה עוד התנהגויות מרצות. האם היא ילדה נורא טובה, שמכעיסה לעיתים רחוקות בלבד, מוותרת ומסכימה לדברים רוב הזמן, מתחשבת ולא מבקשת דברים שיכבידו? אם זה לא כך, אז כנראה שבסך הכל הכל בסדר, והיא לא ילדה כל כך מרצה, אלא פשוט קשה לה לסבול שיש אווירה של כעס. אם זה כן כך יש מקום לבדוק, מדוע היא עושה זאת. העובדה שאתם גרושים, לבדה לא מסבירה זאת. ייתכן אומנם שעקב הגירושין, הייתם באופן זמני פחות פנויים אליה ריגשית כי הייתם עסוקים בקושי שלכם והיא למדה לא להכביד. עכשיו, אם כבר התחזקת ואת יותר פנויה (ועובדה ששמת לב למשמעות של מה שהגננת סיפרה, וזו כבר התחלה טובה), כדאי לשים לב האם עוברים אליה מסרים סמויים וגלויים שאי אפשר מה שהיא רוצה, שתוותר, שלא תסבלו ממנה התנהגות קצת יותר תינוקית וקצת יותר עקשנית לפעמים, שאמא עייפה וחלשה וצריך להתחשב בה וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו