מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אני אוהבת אותךתותי09/07/2010
לאחרונה שתי הגננות של בתי בת ה 5 ספרו לי (כל אחת בנפרד על סיטואציה שהייתה לה), על כך שהיה מקרה בגן שהילדים השתוללו או לא סדרו את המשחקים. הגננןת העירה וכנראה הביעה את כעסה. הילדים נרגעו או סדרו.
ואז...
הילדה שלי באה לגננת ואמרה לה אני אוהבת אותך.
זה נשמע מאוד מתוק ונעים ואולי מרגש.
אבל...
כיוון שזה חזר על עצמו עם שתי הגננות, יש לי הרגשה שהילדה אומרת זאת כדי להרגיש בסדר כלפי הגננת ושהיא גם תאהב אותה. היא מנסה להחליק את הדברים ע"י האמירה.
נדמה לי שכך היא מנסה לרצות אותה.
איך מעבירים מסר, שגם אם מישהו כועס עליך את אומנם יכולה לתקן את דרכייך אבל זה לא נורא אם כועסים עלי ולא צריך לנסות לרצות.
* רוצה לציין שאני גרושה ואולי הבת מרגישה שבכל מקום: הבית שלנו, אצל אביה ובגן עליה להיות בסדר.....
מה עושים ואיך לפחות בזמן שהיא איתי אני יכולה להבהיר לה שאותי היא לא צריכה לרצות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שמרצה
סמדר ריינר09/07/2010שלום תותי,
תאורטית, אפשר פשוט להעביר לה את המסר, מילולית, שכשכועסים לא מפסיקים לאהוב. עם זאת הייתי בודקת האם יש לה עוד התנהגויות מרצות. האם היא ילדה נורא טובה, שמכעיסה לעיתים רחוקות בלבד, מוותרת ומסכימה לדברים רוב הזמן, מתחשבת ולא מבקשת דברים שיכבידו? אם זה לא כך, אז כנראה שבסך הכל הכל בסדר, והיא לא ילדה כל כך מרצה, אלא פשוט קשה לה לסבול שיש אווירה של כעס. אם זה כן כך יש מקום לבדוק, מדוע היא עושה זאת. העובדה שאתם גרושים, לבדה לא מסבירה זאת. ייתכן אומנם שעקב הגירושין, הייתם באופן זמני פחות פנויים אליה ריגשית כי הייתם עסוקים בקושי שלכם והיא למדה לא להכביד. עכשיו, אם כבר התחזקת ואת יותר פנויה (ועובדה ששמת לב למשמעות של מה שהגננת סיפרה, וזו כבר התחלה טובה), כדאי לשים לב האם עוברים אליה מסרים סמויים וגלויים שאי אפשר מה שהיא רוצה, שתוותר, שלא תסבלו ממנה התנהגות קצת יותר תינוקית וקצת יותר עקשנית לפעמים, שאמא עייפה וחלשה וצריך להתחשב בה וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)