מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר למיטת מעבר..נטלי10/07/2010
שלום רב:
בני בן שנה ושבעה חודשים ועד היום הוא ישן איתנו ההורים בחדר במיטת תינוק, יש לנו עוד חדר בבית ,החדר של הילדה הגדולה .רכשתי לקטן מיטת מעבר והשאלות שלי הן:
1. בגלל סיבות של צפיפות ונוחות לילדה אני כנראה אמקם את המיטה אצלנו בחדר ורציתי לדעת אם ומה הנזק שיכול להגרם מכך? האם כדאי להמנע או שזה בסדר?
2. בגיל הזה כמובן שהוא מטפס ויורד כמעט מכל דבר אפשרי וברור לי שזה יקרה גם מהמיטה שלו החדשה. עם הילדה היו לי הרבה בעיות בנושא השינה והירדמות עצמית לכן אני מבקשת איזשהי עצה כיצד עליי לנהוג כאשר ירד מהמיטה? להחזיר אותו גם אם יבכה? לישון לידו? יש משהו שאפשר וכדאי לעשות כדי להקל על המעבר?
תודה רבה..
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר למיטת מעבר
סמדר ריינר10/07/2010שלום נטלי,
לגבי שינה עם ההורים יש דעות שונות, למשל עיקרון הרצף. אני יכולה להגיד רק את דעתי:-)
לדעתי מאוד לא רצוי שיישן איתכם בחדר. ילד לא אמור לישון "בתוך" האינטמיות של הוריו, גם אם נדמה לכם שהוא ישן ולא מתעורר מכך. זה לא בריא עבורו ומציף אותו בתכנים, במראות ובקולות שאין לו כלים להתמודד איתם.
כדאי לעשות את המעבר צורה שתיתן לו הרגשה שזה דבר טוב עבורו, לבחור מצעים חדשים ונעימים, לערוך טקסי שינה מספקים - סיפור אם הוא כבר שומע סיפורים, או שיר ערש, חיבוק ונשיקה, אם יש צורך להשאיר אור קטן. בשום פנים ואופן לא לישון לידו, בהחלט להחזיר אותו אם הוא יורד, ולהעביר מסר בצורה רגועה אך ברורה ותקיפה שמקומו במיטתו בלילה. כשהוא בוכה, אפשר לגשת אליו, לתת ליטוף קצר ולחזור מאוד בקצרה על המסר שעכשיו הולכים לישון ולצאת משם. אם תהיו עיקביים בכך, אחרי מספר לילות זה יסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)