מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרידה מכלבה בת 11עליזה11/07/2010
יש לנו 2 כלבים מדהימים. יש לי 2 בנות בגילאי 4וחצי ו3, שנולדו לבית עם הכלבים.
הגענו לשלב שבו הווטרינר ממליץ להרדים את הכלבה הגדולה מסוג לברדור. מבחינה חיצונית הכלבה נראית בריאה לחלוטין, לא ניתן להאמין שזו כלבה שצריך להמית, אך בגופה יש גידולים, היא 5 חודשים אחרי ניתוח מסובך, עושה שתן על עצמה. עשינו בדיקות דם וכו', ובעלי לא רוצה שהיא תמשיך לסבול.
אני לא יודעת איך לספר לבנות, האם לאחר המעשה, להגיד שאין יותר לאקי, האם לספר קודם? המליצו לי על ספר ילדים בנושא. קראתי את את התגובה למיכל על ציור וכו'.בעלי לא רוצה לקבור את הכלבה, אלא דרך הווטרינר ואני לא בטוחה שזה נכון. אנו מאוד מאוד קשורים לכלבה (ישנה איתנו במיטה, יש לה ספה ותנאים דה לוקס)וגם לנו קשה להתמודד. אני לא מפסיקה לבכות רק מהמחשבה. האם תוכלו לעזור לנו? לייעץ לנו מה נכון לעשות? איך להיפרד מהכלבה? ומה לעשות עם הבנות?
לא כל אחד מבין את הכאב, וקשה לי עם המחשבה שלא אראה אותה יותר. עברנו איתה הרבה דברים בתקופה שהיא איתנו.
מחכה לתשובתכם
תודה תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה מכלבה
סמדר ריינר11/07/2010שלום עליזה,
אכן סיטואציה כואבת מאוד לכל המשפחה. לדעתי כדאי להגיד לבנות לפני ההרדמה ולאפשר להן להיפרד מהכלבה, ללטף אותה, לחבק אותה, להגיד לה שלום, לאחל לה שלא תסבול יותר, לצייר לה ציור וכו'. ילדות בגיל הזה, ובודאי הקטנה שבהן, לא בהכרח יכולות להבין את המשמעות של סופיות המוות. לכן כדאי להסביר להן בצורה הכי קרובה למה שהן יכולות להבין. למשל שאתם לוקחים אותה לוטרינר, כי היא מאוד חולה, זקנה ועייפה, והוא ייתן לה זריקה, ואז למשל, אם זה מקובל עליכם להגיד שהיא תעלה לשמיים ושם היא תנוח, אתם לא תוכלו לראות אותה יותר, אבל היא תישאר בלב שלכם ותמיד תזכרו אותה והיא אותכם.
אל תחששו לבכות, תנו לבנות להביע את הרגש שלהן, ותנו לזמן לעשות את שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)