מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעית דיבור ריבוי שפותאולגה11/07/2010
שלום רב,
אני מבקשת עזרה בקבלת עצה מקצועית!
שמי אולגה, אני אמא לילד (יונתן) בן שנתיים וארבעה חודשים. אני ובעלי דוברי רוסית ומאוד חשוב לנו שיונתן גם ידע לדבר רוסית. אנו מקפידים מאוד לדבר איתו רוסית בבית. אבל הבעייה היא שהוא הולך לגן לדוברי עברית, וכך יוצא שחצי יום הוא שומע ולומד עברית וחצי יום רוסית. הדבר, כנראה מאוד מבלבל אותו ולכן הוא מתקשה להתחיל לדבר, הוא אינו מסוגל להרכיב משפט של שני מילים, אך הוא מפטפט המון בשפה שלו. בביקור האחרון בטיפת חלב, הרופאה המליצה לנו לעבירו לגן של דוברי רוסית על מנת שתיהיה לו שפה אחת. אני בהתלבטות נוראה לגבי זה, שמעתי ש"גן רוסי" יש חינוך נוקשה יותר (דומה לחינוך דתי) בנוי על ערכים, לא שזה דבר רע, אבל זה בהחלט שונה מהגן שבו הוא נמצא עכשיו, ששם החינוך הוא חופשי (ליברי). אני מכירה הרבה ילדים יוצאי "גנים רוסיים" שהם מאוד מפותחים מבחינה אינטלקטואלית וורבלית. אני חוששת שהעברתו ל"גן רוסי" יכולה לגרום לטראוומה, בגלל השוני? וגם מבחינת המרכיב החברתי אינני בטוחה האם זה עלול ליצור בידול תרבותי או חברתי מול מי עתידיים להיות חבריו בגן הבא או בבית הספר, איך זה יוכל להשפיע עליו ועל מערכות היחסים עם צברים בני גילו בעוד כמה שנים?
*חשוב לציין שאיני מרוצה מהגן הנוכחי ויצרך לחפש מקום אחר לילד.
עזרתכם מאוד חשובה, אני חייבת להגיע להחלטה בזמן הקרוב בכדי לשריין מקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר11/07/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=233 id=link]התפתחות הילד, התפתחות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר שלום!
אולגה11/07/2010סמדר שלום,
יכול להיות הייתי לא מספיק ברורה, אך מה שמעיינין אותי זהו דווקא אספקט הפסיכולוגי של הבעיה. בעית דיבור, אני כמעט לגמרי בטוחה, תתפטר ברגע שהילד ישמע רק שפה אחת. אבל השיקול הוא לא רק שיקול ורבלי. שיקול שכולל גם מרכיב חברתי וגם מרכיב חינוכי. שניהם בשתי משמעויות כל אחד.
חברתי - גן רוסי, עלול ליצור בידול תרבותי או חברתי מול מי שעתידים להיות חבריו בגן הבא או בבית הספר. דוקא זה כן עלול לגרום לו חוסר נוחות מסויים. בעוד שנתיים או שלוש, אינני יודעת איך זה ישפיע עליו ועל מערכות היחסים שיפתח עם צברים בני גילו.
חינוכי - חינוך בגן העברי שונה לגמרי מחינוך בגן הרוסי. מה עדיף יותר לילד?
בעייה היא שצריך להגיע להחלטה הכי נכונה לגבי בחירת הגן, כך שהילד יפגע כמה יותר פחות בעתיד. בבקשה, תקראי עוד הפעם את השאלה שלי ותעזרי לגבש איזו שהיא דעה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבוי שפות
סמדר ריינר11/07/2010שלום אולגה.
אני דווקא קראתי היטב את שאלתך. אני לא בטוחה לגבי מה שהרופאה אמרה לך. אני לא מבינה הרבה בתחום, אך ממה שידוע לי, התאוריה בדבר ההשפעה של ריבוי שפות על עיכוב בדיבור לא כל כך נחשבת היום כנכונה. לכן העברתי אותך לפורום ההתפחותי, ובאופן כללי הייתי ממליצה לך להתייעץ עם קלינאית תקשורת לגבי העניין הזה.
לגבי הפן הפסיכולוגי, זה מאוד תלוי מה אתם רוצים ואיך אתם רוצים לגדל את הילד שלכם. אם אתם רוצים שהוא יגדל בתוך התרבות והחברה הרוסית שיש כאן, עם כל היתרונות (רמה אינטלקטואלית גבוהה, משמעת וערכים מסוג מסויים) ועם החסרונות שיש בזה (חוסר שייכות לחברה הכללית) או שאתם רוצים לגדל אותו באווירה חופשית יותר, עם אופציה להשתייך לחברה הכללית.
זו שאלה ערכית תרבותית יותר מאשר פסיכולוגית.
כפסיכותרפסטית שהתחנכה ולמדה בגישות מערביות, ברור שיש לי נטייה כלפי האופציה השנייה, אני חושבת שהיא בריאה וטובה. אני חושבת שחשוב שהתפתחות קוגנטיבית לא תבוא על חשבון רווחה נפשית וריגשית, ואני מאמינה בחופש (במידה כמובן) כתנאי לגדילה טובה ויצירתית.
עם זאת לא בטוח שזה פייר שאני אייעץ לכם מתוך המקום התרבותי שאני באה ממנו, פסיכולוג רוסי אולי ייעץ משהו אחר.
לכן אתם צריכים להחליט מה חשוב לכם, מה אתם הייתם רוצים עבור הילד שלכם, איך הייתם רוצים לראות אותו כבוגר - ולפי זה לכוון את החינוך שאתם נותנים לו היום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך!
אולגה12/07/2010סמדר שלום,
תודה על תגובותך, את פשוט חיזקת את הדעה שלי! כמובן אני רוצה שילד שלי ירגיש הכי שייך לסביבה הכללית, מי אם לא אני ידעת בדיוק מזה להיות שונה....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, ובהצלחה:-)
סמדר ריינר12/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)