בשלות לגן עירייה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בשלות לגן עירייה
    טובה
    11/07/2010

שלום,
    שני בספטמבר יהיה בן 3 ו-3 חוד'
    אני מתלבטת אם להעבירו לגן עירייה או להשאירןו עוד שנה בגן פרטי
    אתן תקציר של הדילמה:
    להלן יתרונות להשאיר בגן הפרטי:
    1. גם לפי מה שאנ י מרגישה וגם לפי דברי הגננת הוא מפותח מאוד פיזית(גבוה) ו
    קוגניטיבית . אך רגשית פחות בשל( הוא מאוד רגישתמפונק ודורש תשומת לב)
    2.הוא מאוד אוהבת את הגננת והגן העכשיו
    3.התקבלנו לגן עיריה לא בשכונה שלנו וזה לא הגרעין שיעלה איתו לכיתה א'
    4הוא לא מכיר אף ילד בגן העירייה שאליו התקבלנו
    חסרונות להשאיר עוד שנה בגן הפרטי:
    1.הוא יהיה הכי גדולכל הילדים בגילו ומעלה עוזבים ת תשאר קב' יילדים קטנה בת 5 ילדים בני שנתיים וחצי, רבע לשלו, שלוש- סהכ קב' של 5 ילדים והוא הגדול מבינהם ויש עוד קב' של צעירים- מכאן אני מפחדת שאעשה לו עוול והוא ישתעמם במשך השנה
    2.גן עירייה שאליו הוא התקבל הינו גן חדש שיפתח וכל הילדים יהיו חדשים בגן עירייה ץ אם אכניס אותו שנה הבאה יכול להיות מצב שבו יהיו חבורות משנה שעברה וקושי ההתאקלמות יהיה קשה יותר-

אני ממש בדילמה - מצד אחד עוד שנה בגן פרטי תוכל לתת לו בטחון רגשי ,מצד שני אני פוחדת שההפך הוא הנכון והקושי יהיה יותר גדול בגיל 4 כאשר יכנס לגן שבו כבר יש חבורות ו או אולי לא ידע איך לתפקד בין כל כך הרבה ילדים\
    מה עלי לעשות ?
    אודה על המלצה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בשלות לגן עירייה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בשלות גן עירייה

סמדר ריינר
    11/07/2010

שלום טובה,
    אכן דילמה מורכבת, בסופו של דבר ההחלטה תהיה שלך, ותצטרכי להחליט איזה מחיר לשלם כי לכל בחירה יש מחיר.
    עם זאת כמה הערות - יש הרבה דברים שאין לנו שליטה עליהם ואי אפשר לצפות אותם. כך לגבי ההשערה שלך לגבי החבורות בשנה הבאה - סביר להניח שיתקבלו גם ילדים חדשים לגן ולא כולם יהיהו בחבורות. קונסטלציה בתוך גן זה דבר שקשה מאוד לבנות עליו ולצפות אותו, ולכן מבחינת הטיעונים שהבאת זה טיעון שנראה לי לא וודאי בכל ולכן חלש יחסית.
    נושא נוסף שרציתי להדגיש הוא נושא הבשלות. קשה לי בלי להכיר את הילד לדעת אם ההגדרה "רגיש, מפונק ודורש תשומת לב" היא הגדרה שנובעת מבשלות, כלומר עם הזמן זה יעבור, או שזה נובע מגורמים נוספים שלא בהכרח הזמן יפתור אותם. אם זה נובע מגורמים נוספים, ייתכן שבמקום להשאיר אותו בגן פרטי, או בנוסף לזה צריך לטפל בהם, וזה מה שיעזור לו להשתלב בגן עירייה. כמו כן לא כתבת דבר לגבי המיומנויות החברתיות שלו. האם מתחבר עם ילדים, האם אהוב על ידם, האם יודע לשחק, ליזום וכו'.
    קיימת אפשרות להזמין ילידם מהגן העתידי הבייתה, לעזור לו לשפר את המיומנויות החברתיות שלו אם יש שם בעיה, לעבוד קצת בעניין הפינוק שלו, לתת לו כלים להתמודדות כמשהו לא הולך לו וכו'.
    מקווה שעזרתי קצת להרחיב את הראייה,

בכל אופן בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשלות לגן עירייה

טובה
    12/07/2010

תודה לך על התשובה .
    אודה לך אם תסברי לי איך אדע כי הבשלות הרגשית אכן תעבור או שיש לטפל בזה
    בקשר למיומנויות ההתחברות עם הילדים ומשחק הוא די דומיננטי בתחילה הוא ביישן אך אחר כך הוא די מוביל , אהוב על חבריו ויודע לשחק.
    אני ממש בדילמה כי בגן העכשיוי תשאר קב' קטנה של 5 ילדים בערך והוא הגדול מבינהם...
    איך יודעים אם זו בעיה של רגשיות שיש לטפל זה או שזו בשלות ואז כדאי להשאירו בגן
    הגננת אומרת שהוא די גבולי מבחינה רגשית לדעתה
    אוסיף עוד פרט שאולי שכחתי לומר זיש לו אחות קטנה כמעט בת שנה שקיבל אותה בצורה יפה( כמובן שיש קנאה - אבל יחסית היא קטנה )
    ועוד משהו הוא שהגן עירייה שאליו התקבלנו הוא לא הגרעין שאיתו ילך לכיתה א'- עד כמה זה משמעותי? ואז האם להעביר שנה הבאה עוד גן לשכונה שלנו או לחלופים לחכות לגן עירייה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשלות לגן עירייה

סמדר ריינר
    13/07/2010

שלום טובה,
    אני לא יודעת איך תוכלי לדעת אם זה יעבור או לא, כי אין לי מספיק פרטים ומספיק דוגמאות. אם תתני יותר דוגמאות למה שאת מכנה "פינוק" או חוסר בשלות אולי אוכל לסייע לך יותר.
    ריבוי מעברים זה לא דבר טוב, והעברה לכיתה א' כשהוא לא מכיר אף אחד זה גם לא דבר טוב. ייתכן שכרגע המוצא הטוב ביותר הו אלהשאיר אותו באותו גן, עם המחיר שייתכן וישעמם לו חלק מהזמן, ולחכות להשמה טובה יותר לגן בשנה הבאה שאיתו הוא יילך לכיתה א'. גם אם ייכנס לגן בשנה הבאה, למרות שיהיו שם ילדים ותיקים יהיו שם גם מס' ילדים חדשים כמוהו אני מניחה, וכן נראה מבחינה חברתית הוא לא מתקשה להשתלב, ותוכלו לסייע לו על ידי הזמנת ילדים הבייתה עוד מתקופת החופש וכו'. נדמה לי כרגע שזו הבחירה הכי פחות גרועה כרגע, כמובן שזה לא מדע מדוייק וכל מיני דברים יכולים לקרות, אך אלה דברים שנראים לי חלק מהחיים וניתן להתגבר עליהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשלות לגן עירייה

טובה
    13/07/2010

"פינוק ורגישות ותשומת לב " מתבטאת בכך שהוא אומר לנו כל הזמן שהוא אוהב אותנו ( זה מאוד כיף לנו)
    קשה ו עדיין עם דחיית סיפוקיםאבל אנ עוד עובדת עימו על זה- במיוחד לאחר שנולדה לו האחות .
    כשאנו נמצאים במקוטם שונה הוא זקוק לי ו או לבעלי שנתמוך בו ונהיה לידו - בגן שעשועים אם מישהו חוסם את המגלשה הוא חוזר אלינו בטענה שנבוא איתו כי הוא פוחד.
    מצד שני אם הוא מכיר את הילדים ואחרי שפגה הביישנות הוא משחק מאוד יפה, הוא אהוב ודי דומיננטי.
    אני חוששת שעוד שנה אחת בגן פרטי אולי תעשה לו עוול מבחינת שעמום, תקח אותו אחורה ואולי בגיל 4 יהיה לו קשה לעבור את המעבר לגן עירייה ( כי יהי רגיל יותר לתשומת לב, פינוק ... ) וגם העובדה שתהיה קב' קטנה ביותר-5 ילדים של ילדים בגילאי שנתיים וחצי עד 3 כשהוא בן שלוש ורבע.
    מה שכן אני בטוחה שילדים גדולים ובמיוחד בנים ( שזה משהו שחסר לו בגן העכשיוי) יעשה לו טוב ( יצא לי לראות איך הוא מעריץ בנים גדולים ממנו)..
    מה לדעתך המקצועית יותר חשוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשלות לגן עירייה

סמדר ריינר
    13/07/2010

שלום טובה,
    אני חושבת שכל דבר נמדד יחסית לאלטרנטיבה. לדעתי יהיה יותר קשה לעשות שני מעברים קשים רצופים שנה אחרי שנה בלי להכיר אף אחד פעם לגן ופעם לכיתה א'. לכן לדעתי עדיף לחכות עם המעבר לגן שנמצא מחוץ לשכונה, לקבל עוד שנה בגן פרטי ולעלות לגן שאית ויעלה לכיתה א'.
    השיעמום ל אנראה לי קריטי, המילה עוול היא קצת מוגזמת בעיני במהקשר הזה. גם לא כל כך הבנתי מה מפונק אצלו. ההתנהגויות שתארת לא נראות לי קשורות לפינוק.
    בלי קשר לעניין הבשלות, או הפינוק, ההגדרות לא כל כך נראות לי רלוונטיות כרגע, אלא מה שחשוב הוא שאם הוא עדיין לא לגמרי מתאים לגן עירייה, כדאי שיישאר בגן עם קטנים וכדאי לחסוך לו מעברים בעתיד כי הם לדעתי יגרמו נזק רב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשלות לגן עירייה

טובה
    14/07/2010

תודה רבה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, בהצלחה:-)

סמדר ריינר
    14/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו