"אני ילד טוב"

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• "אני ילד טוב"
    מירי
    11/07/2010

שלום,

יש לי בן בן 3.9.
    בחודש האחרון פתאום הוא התחיל להגיד כל הזמן "אני ילד טוב".
    יש לציין שאנחנו אף פעם לא משתמשים בביטוים מסוג זה - ילד טוב, ילד רע.
    יש לנו גם ילדה בת שנה. הילד מאוד מאוד אוהב אותה ולא מראה כלפיה שום עוינות
    אבל אין ספק שהוא מקנא ודואג למעמדו. לפני כחודש הוא אפילו אמר לי בפעם הראשונה "את אוהבת רק אותה" - זה קרה אחרי שהחזקתי אותה על הידיים.
    אני משתדלת להרעיף עליו המון אהבה, שבחים, חיזוקים חיוביים - אין ספק שיותר יחס חיובי ממה שהוא מקבל - קשה לקבל.
    בימים האחרונה חלה ממש אסקלציה בשימוש בביטוי - "אמא, אני ילד טוב."
    המצב הוא שאי אפשר לזרוק לילד שום הערה, אפילו הכי תמימה בעולם ולאו דווקא נזיפה - בלי שהוא יעשה פרצוף מסכן ו(אבל באמת מסכן) ומפוחד ויאמר "אמא אני ילד טוב".
    בהתחלה חשבתי שזו מניפולציה ושהוא רוצה "להוריד" אותנו ממנו.
    אך עם הזמן אני מבינה שהמצוקה שלו היא אמיתית. הוא מאוד פגיע ורגיש, נעלב מהסביבה שלו מכל שטות ופורץ בבכי - זה היה שם תמיד, גם לפני שאחותו נולדה. אבל בחודש האחרון משהו קרה ואני לא מצליחה להבין מה.
    אנחנו תמיד עונים לו - כן, אתה ילד טוב. לא מתעלמים ולא מתווכחים איתו. עד שהוא לא מקבל תגובה - הוא לא מרפה. הוא כאילו צריך את האישור התמידי שהוא ילד טוב.
    היום אפילו אמרתי לו שזה בסדר לא תמיד להיות ילד טוב, ושאנחנו אוהבים אותו מאוד גם אם הוא ילד פחות טוב.
    שאלתי האם מישהו בגן אמר לו שהוא ילד רע. הוא אמר שלא.
    אין לי ספק שיש כאן בעיה - והשאלה שלי היא האם לשתף איתו פעולה ולקוות שזה יעבור או שכדאי לטפל בזה?

תודה רבה,

מירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    "אני ילד טוב"

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני ילד טוב.

נעמה סבג שמש
    11/07/2010

מירי שלום,

ילד בגיל כזה הוא ילד שאפשר לנהל איתו שיחה, לתחקר ולהבין דברים. למשל: מי עוד בגן ילד טוב? יש ילדים שאינם טובים? למה? מה קורה לילד שהוא לא ילד טוב?

האם יכול להיות שבגן קיום תיוג כזה? ההתבטאות הזאת קצת מטרידה. הייתי מציעה לבדוק עם אמהות נוספות אם יש שימוש בביטוי זה או בביטוי דומה.

דבר נוסף: לא הייתי עונה לו:"כן, אתה ילד טוב".. ההיתי מבהירה לו שאין דבר כזה ילד רע או ילד טוב. יש התנהגות שאינה טובה ויש התנהגות טובה. הייתי גם נותנת לו דוגמאות.
    את החיזוק שהוא צריך הייתי נותנת בדרך אחרת: גם כשאתה מתנהג לא יפה ואני כועסת, אני עדיין אוהבת אותך. אני אמא שלך ואני תמיד אוהב אותך.

לגבי אחים- הייתי מקריאה לו קצת ספרים המדברים על אחים, מפתחת שיחה בעניין. כשמדברים על אחרים תמיד יותר קל לספר ולתרום מידע.זו דרך אידיאלית לדובב אותו.

תמיד חשוב לשקף רגשות: אני ילד טוב? הא, אני מבינה שאתה מרגיש עכשיו שאתה בוגר ומתנהג יפה, הבנתי למה כוונתך. האם אני צודקת?
    תתארי לו במילים את החוויה.
    קראי במאמריי באתר שלי על אינטליגנציה רגשית.

בהצלחה!

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו