מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך מספרים על סבתא שנפטרה?עינת12/07/2010
לבני , כמעט בן 3, יש סבא אחד וסבתא אחת. הוא יודע שלאמא יש אבא ולשאבא יש אמא.
אתמול הוא שאל אותי "איפה אמא שלך?"
אני אפילו לא זוכרת ממש עניתי מרוב שלא התכוננתי לשאלה (משום מה, למרות שהיו לי כמה שנים להתכונן). זה היה משהו בסגנון "אמא שלי איננה" והוא רק הסתכל עלי בתמהון ולא המשיך לחקור.
1. מה נכון להסביר בגיל כזה?
האם להתחיל להשתמש במושג "מתה"? למרות שאין בגיל הזה עוד תפישה של מוות?
2. אם הוא ישאל אותי ממה היא מתה (משהו שבטח לא מספרים לילדים), האם אפשר לשקר ולהגיד שממחלה ורק בגיל מבוגר לספר את האמת?
3. אם אני אגיד לו שהיא נפטרה ממחלה, זה עלול לעורר בו חרדות (כמו למשל שגם הוא יחלה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מספרים על סבתא שנפטרה
סמדר ריינר12/07/2010שלום יעל,
את צודקת שלילדים בגיל הזה בדרך כלל עדיין אין תפישת מוות, אבל זה לא אומר שלא משתמשים לידם במושג "מתה" אלא שהם פשוט לא קולטים עד הסוף את הסופיות של העניין.
הרי בגן מסבירים להם למשל ביום הזיכרון שחיילים מתו, או בחגים שבהם יש נציחון של היהודים כן מדברים על הרג ומלחמות..
את יכולה לומר, אם זה מתאים לך, שסבתא מתה, ועלתה לשמיים ושם היא נחה. אני לא בטוחה שבניסוח כזה הוא ישאל אותך ממה היא מתה, כי הוא לא לגמרי מבין את המושג, אולי הוא ישאל למה היא הלכה לנוח - את יכולה להגיד שהייתה מאוד עייפה. ואם הוא ישאל אם גם הוא יכול לעלות לשמיים - את יכולה לענות לו שרק בגיל מאוד מבוגר. גם יותר מבוגר מאמא ואבא. יכול להיות שהוא ישאל אותך שאלות לגבי המקום הזה בשמיים, ואז אפשר לספר לו על גן עדן או לתת לו לצייר איך לדעתו זה נראה בדמיון, ולהשאיר את זה ככה.
אני מקווה שזה יעזור לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)