התמודדויות חברתיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התמודדויות חברתיות
    גלית
    12/07/2010

שלום רב, יש לי שתי שאלות:
    1. ביתי כמעט בת 4. ילדה חברותית, הולכת למעון מגיל ינקות. מאד מפריע לי שהיא מעריצה ילדה בת גילה: עושה מה שהיא עושה, רצה לאן שזו רצה,בוכה בתיסכול נוראי אם בטעות פוגעת בה וזו לא סולחת. איך להגיב? זה מביך אותי וגם כואב לי.
    2. לילדה כל הזמן חשוב לרצות (לספק) אותי (אימה). היא כל הזמן שואלת אם אני אוהבת אותה (לדוגמא אפילו אם אני סתם עייפה). כל הזמן חשוב לה שאחייך. יש לציין שהיא בת יחידה, מקבלת אהבה רבה מאיתנו ההורים, אין הרבה כעסים, יש גבולות סבירים, יש הרבה מחמאות ופידבקים.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמודדויות חברתיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדויות

סמדר ריינר
    13/07/2010

שלום גלית,
    יש בעיני קשר בין הקשר של בתך עם החברה לקשר שלה אלייך. היא עושה מה שנקרא בפסיכולוגיה "העברה". משום מה הילדה לא מרגישה בטוחה בקשר איתך וגם לא בטוחה בעמידות שלך ובחוזק שלך. זה ממלא אותה חששות וחוסר ביטחון לגבייך ולגבי עצמה. זה בא לידי ביטוי גם בקשרים החברתיים שלה.
    ממה זה נובע, אני לא יכולה לדעת, את מציינת שיש הרבה אהבה , אין הרבה כעסים ויש גבולות סבירים וזה יפה מאוד, אך כנראה בכל זאת קורה משהו שאתם לא אובייקטיבים לגביו ולא מזהים אותו שכנראה כן דורש התייחסות.
    את מציינת לגבי הדרישה שלה שתחייכי, וזה מביא אותי לשער, שאולי את נראית לה חלשה ועצובה מסיבה כלשהי. ילדים קולטים הרבה דברים גם אם הם א נאמרים במפורש. גם אם מעולם לא בכית לידה.
    בכל אופן אם אתם לא מצליחים לעלות על הסיבה אולי כדאי ללכת לייעוץ מסודר כדי לבדוק את הדברים על שיתוף מישהו נייטרלי ואובייקטיבי שרואה את הדברים0 מבחוץ ויכול להצביע על הבעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדויות

גלית
    13/07/2010

אבקש 2-3 דוגמאות כלליות מדוע ייתכן שהילדה לא בטוחה בקשר עימי. אני יודעת שאת מעדיפה לא לפרט כי יכולות להיות סיבות רבות כמספר האנשים בעולם, אך בכל זאת.

לא פשוט ללכת לייעוץ (מסיבות שונות), לכן אם תוכלי להיות מעט יותר קונקרטית ולתת לי עצות איך להגיב כאשר אני רואה גילויי הערצה, לא חיוביים בעיני, כלפי החברה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדויות

סמדר ריינר
    13/07/2010

שלום גלית,
    אני באמת לא יודעת אם אני יכולה לתת לך דוגמאות כלליות. המחשבה שהייתה לי ואני לא יכולה לדעת אם היא נכונה או לא קשורה לכך שאולי הילדה חשה סוג מסויים של עצב ממך, לא ברור לי מדוע, כי אני לא מכירה אותך.
    אני מבינה שהתשובה שלי מאוד מתסכלת אותך, ואולי גם לא מקובלת עלייך אבל לצערי היכולת למצוא פתרונות בפורום לכל בעיה היא מוגבלת, זו ההשערה שלי וייתכן שהיא גם לא נכונה, כי אין לי די פרטים לתת תשובה יותר מפורטת.
    אני מבינה שלא פשוט לכם לפנות לייעוץ, אבל אני לא מכירה כרגע דרך יותר טובה להבין את מורכבות בעיה שאת מציגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו