מפחד להיות חייל

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מפחד להיות חייל
    קריף נורית
    13/07/2010

שלום,
    בני בן 6.5 עולה לכיתה ב' ( אנו גרים באזור הדרום), מאז מבצע עופרת יצוקה בני מעלה בפני את העובדה כי הוא מפחד להיות חייל כי הוא לא רוצה למות.
    כבר מספר חודשים שהוא לא מדבר על זה אולם בשבוע האחרון הוא שואל אותי: " אמא את לא מפחדת שאני אמות כשהיה חייל?" או " אני לא רוצה להיות חייל רק טייס כי טייס הוא למעלה ולא יכולים להרוג אותו".
    אני הסברתי לו שאצלנו במדינת ישראל כל אחד חייב להתגייס לצבא ולהיות לחייל, והוא לא צריך לפחד למות כי לא כל החיילים מתים.
    ברצוני לשאול אתכם מה אני אמורה לענות לילד? האם אני יכולה להתעלם מהפחדים שלו כי יש עוד הרבה שנים עד שהוא יהיה חייל ואני מניחה שהוא ישנה את דעתו.

תודה נורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפחד להיות חייל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מפחד להיות חייל

סמדר ריינר
    13/07/2010

שלום נורית,
    תראי, אני לא חושבת שצריך כבר מגיל כזה להתעקש ולענות לו שכל אחד חייב להיות חייל. אנחנו באמת לא ידועים מה יהיה, ומישהו שכל כך מפחד - גם איא אפשר להכריח אותו להיות חייל, ואת צודקת שיש לו עוד הרבה שנים והו אבל בהחלט יכול לשנות את דעתו עד אז. את זה את גם יכולה לומר לו. אני הייתי אומרת לו שיש עוד המון שנים, אנחנו לא יודעים אם הוא ירצה להיות חייל, איזה חייל הוא יהיה קרבי או לא, ואם עד אז הוא ירגיש נורא מפוחד תמיד אפשר יהיה לעזור לו. תשובה כזו לגיל הזה היא מספיקה, ואל תדאגי, הוא לא יצא משתמט בגללה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו