ילד בן 4 ושינוי התנהגות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4 ושינוי התנהגות
    אביגיל
    13/07/2010

שלום,
    יש לי 2 בנים, האחד בן 4 והשני בן שנה.
    הבן הבכור ילד חכם מאד, מפותח מאד וממושמע, מסודר ומוגדר לכל הדעות כ"ילד טוב".
    בכל חייו ניתן לומר שעבר 3 שינוי התנהגות.
    הראשון כשנולד אחיו הקטן - משבר צפוי שעבר אחרי כשלושה חודשים.
    השני - לאחר שנגמל מחיתול, כנראה שחווה יחד עם זה משבר קל שהתבטא בהתנהגות חצופה ולא ממושמעת שחלפה לאחר כחודש.
    והמשבר הנוסף קורה עכשיו - הילד פשוט השתנה לגמרי, מרביץ, מתחצף, מדבר לא יפה, הן בבית והן בגן.מציק ומרביץ לאחיו הקטן - בקיצור חסר שליטה. גם בגן לא כל כך מבינים מה עובר עליו ולא מצליחים להתמודד איתו.
    אנחו מאד משתדלים להציב גבולות ברורים בבית ולהעניש כשהוא מתנהג כך, אך הוא מחייך חזרה וכלום לא עוזר.
    אין ספק שהוא מבין לגמרי שהתנהגותו אינה מקובלת, אך נראה כי אינו מעוניין ו/או מסוגל להפסיק.
    אנחנו לא מזמינים חברים - לא מזיז לו. אין טלויזיה - לא מזיז לו.
    בקיצור - שום איום (ואנחנו מקיימים כל איום) לא עובד.
    חשבתי שאולי כיוון שאחיו גדל ודורש יותר תשומת לב - הוא גם מנסה לעורר את תשומת ליבנו.
    חשבתי לנסות לבלות איתו יותר לבד, להעניק לו תשומת לב אישית - אך כרגע זה נראה כפרס שלא ממש מגיע לו.
    אשמח מאד לקבל עצה, עזרה.
    תודה רבה

נ.ב - פעם הוא גם היה מאד בעניין של פאזלים ומשחקי קופסא ועוד'. היום - אין לו סבלנות לכלום אלא אם כן מישהו מאיתנו יושב לידו ומשחק איתו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4 ושינוי התנהגות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4 ושינוי התנהגות

סמדר ריינר
    13/07/2010

שלום אביגיל,
    אני באמת לא מספיק מכירה אתכם כדי לדעת מה קרה ולמה דווקא עכשיו. אני יכולה להעלות כרגע רק השערות. למשל שאולי הבעיה היא מאוד הפוכה, כלומר שזה לא שאין מספיק גבולות בבית אלא אולי אין מספיק יכולת לקבל את העצמאות שלו והתוקפנות שלו. תוקפנות היא דבר מאוד בריא וטבעי, אבל חלק ממה שקורה איתה הוא שהרבה פעמים כשלא נותנים לה מקום, היא דווקא מתגברת ונהפכת לאלימות ממש.
    השערה נוספת שעולה בדעתי היא שלא ברורה לי התפיסה שלפיה ראיתם שכשאתם מעניקים לו זמן ותשומת ב זה נראה כפרס שלא מגיע לו. תשומת לב אישית זה דבר שמגיע לילד בל קשר להתנהגותו. זה חיוני להתפתחות שלו. בדיוק כמו שלא הייתם מפסיקים להאכיל אותו כי הו אלא מתנהג יפה. זה מזון ריגשי וזה חשוב. אולי ניסיתם את זה זמן מה וכשזה לא עזר הרגשתם מרומים ופגועים והפסקתם את זה. לדעתי זו טעות. אני גם לא יודעת כמה זמן ניסיתם את זה. צריך להנהיג את זה באופן קבוע, שלא קשור להתנהגות.
    דבר שני, העונשים, כפי שראיתם בעצמכם, לא עוזרים. העניין הוא, שהם גורמים נזק. עונשים גורמים לילד השפלה, ולכן הוא גם לא מוכן באופן פנימי ועמוק לשתף פעולה עם המסר שאתם מנסים להעביר דרכם.
    לכן אני מציעה שתחזרו לתכנית של זמן איכות אישי עם הילד, חישבו ובידקו מהן ציפיותכם ממנו, כמה חיזוקים חיוביים הוא מקבל על דברים חיוביים שהוא עושה, מה זה בעיניכם "ילד ממושמע ומסודר" ואם ההגדרה הזו לא מקשה עליו מדי ועוצרת את החופשיות, הספונטיות והעצמאות שלו.
    אם אתם מתקשים עדיין להתמודד, או שיש סיבה אחרת שלא חשבנו עליה, כדאי לפנות לייעוץ מסודר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו