אח שלי בן ה11 מכור למחשב.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אח שלי בן ה11 מכור למחשב.
    דניאלה
    13/07/2010

אני מאוד מודאגת. עוד לפני שהתחיל החופש הגדול הוא נהג לשחק במחשב שעות על גבי שעות אבל בגלל שהיה בי"ס אז עוד היה נסבל. מאז החופש הוא פשוט לא יוצא מהחדר. מהשניה שהוא קם-אני מוצאת אותו יושב בחדר חשוך כי הוא אפילו לא פותח את התריסים, עם מזגן, אייפוד ביד ומחשב.
    כשאני שואלת אותו אם הוא רעב הוא בד"כ צורח עליי ובסופו של דבר אוכל ארוחת בוקר (כמה שעות טובות אחרי שהוא מתעורר) וצהריים בשעות מאוד מאוחרות. בקיצור-היום שלו מסתכם בד"כ במחשב מצאת החמה עד צאת הנשמה.
    הוא אגרסיבי ברמות מפחידות, אי אפשר לדבר איתו, כשבאים לדבר איתו הוא לא מוריד לשניה את העיניים מהמחשב. ההורים לא מצליחים לעשות עם זה כלום...לדעתי הם גם לא מנסים יותר מידי...
    אני ניסיתי להסביר לו בטוב ובצורה רגועה כמה זה רע אבל כמובן שהוא לא הקשיב וצעק עלי. אז התחלתי לכבות לו את המחשב אבל בד"כ זה לא בעיתי מבחינתו להדליק אותו שוב... ובטבע שלו הוא ילד טוב, הוא פשוט סטה מהמסלול... מה לעשות איתו ? אני אובדת עצות
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אח שלי בן ה11 מכור למחשב.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אח מכור למחשב

סמדר ריינר
    13/07/2010

שלום דניאלה חמודה,
    לא סיפרת מה גילך, בכל אופן דאגתך נוגעת ללב. עם זאת ממש לא מתפקידך לקחת תפקיד הורי על אח שלך. זה לא טוב עבורך, כי יש דברים אחרים בגיל הזה שאת אמורה לעשות מען עצמך -ללמוד, לפתח את קשרייך החברתיים, את קשרייך עם המין השני וכו', זה לא טוב עבורו, כי ילד בן 11 אמור לקבל השגחה של מבוגר מנוסה ולא של אחותו המתבגרת, וזה לא טוב עבור הורייך שזה מפחית מהסמכות שלהם בבית.
    לכן אני ממליצה לך להעביר בחזרה את העניין להורייך, אם לא איכפת להם, את יכולה לנסות ללחוץ עליהם יותר, אבל בשום פנים ואופן לא לקחת אחריות במקומם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו