מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 4.5 מרביץאמא14/07/2010
היי אציין כי זו פעם ראשונה שאני כותבת לכן כי לפעמים אני מוצאת תש' לשאלות משאלות שנשאלו ואתן מדהימות וקשובות בצורה מדהימה.
אני אמא לילד בן 4.5 ותאומים בני 10 חודשים ושאחד מהם חלה והיה מאושפז תקופה בבי"ח אבל עכשיו אנחנו בבית והוא מקבל טיפול תרופתי בבית,התאום שלו ילד מאוד בכיין וזה מתבטא בכך שהוא כל הזמן צריך תשומת לב ,לא נרדם בקלות ,רוצה רק ידיים וצעצועים לא מעניינם אותו ואם כן לכמה דקות.
אבל ברצוני לשאול על בני הבכור הוא ילד מאוד חכם מאודדדדד ואוהב את האחים שלו בצורה שגם אותנו מפתיעה עוזר לנו המון בלשמור על אחד מהם בזמן שאנו מטפלים בתאום האחר וכו'
המון דברים מעניינים אותו אבל בעיקר וההנאה הכי גדולה שלו היא סביב העבודה שלי בעלי שכוללת כלי רכב למינהם.
אנחנו משתדלים שיהיה לנו זמן איכות איתו לבד גם מחוץ לבית פעם איתי או עם בעלי,בעלי לוקח אותו למקום עבודתו מידי פעם ונותן לו לחוות את ההערצה שלו למקור העבודה שלו
אנחנו מודעים לכך שהטיפול באחים שלו לוקח ממנו המון תשומת לב ומציינם בפניו שאנו מודעים לכך
ומאוד אוהבים אותו על התמיכה שלו וההבנה,מפרגנים לו כאשר מתנהג יפה או עושה משהו שאנחנו מבקשים ממנו,מצ'פרים אותו מחבקים ומנשקים.
הבעיה היא כאשר אנו בחברת המשפ' שגם להם יש ילדים הוא משחק איתם נהנה יודע שכך צריך להתנהג אבל ברגע שאחד הילדים אפילו סתם אומר משהו שלא "מתאים"לו הוא מרביץ,נושך או עוקץ.
אני קצת יותר מתונה מבעלי כי כמו שאמרתי אני קוראת באתר שלכן ומתעניינת בפסיכולוגיית ילדים אבל בעלי לא ממש והוא ישר מתפרץ עליו בצעקות עונשים וזה קורה גם לעיני הילדים איתם הוא היה משחק .אציין כי הסברנו לו שיכול להחזיר מכות כשמציקים לו אבל לא על כל דבר ובטח לא לכול אחד
אני רוצה לעזור לו ולאו דווקא לנו כי הוא מבין שברגע שיעשה את זה הוא יקבל צעקות ויתחיל הסיפור מחדש(המודעות והפחד בעיניים שלו באותו רגע)מה אפשר לומר לו איך להביע את הרגשות שלו אולי יש משהו שאנחנו לא בסדר בו? אנחנו אוהבים אותו כל כך שחבל לנו שלפעמים אנחנו נאלצים להגיע למצבים כאלה.
תודה רבה וסליחה על ההאריכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4.5 מרביץ
ליאת גרוס15/07/2010גידול תאומים בשנה הראשונה מאד קשה וסוחט. על אחת כמה וכמה כאשר אחד חולה והשני בוכה כדי לקבל גם הוא תשומת לב ודאגה. הילד הגדול נהייה ענק מול השניים הקטנים האלו. הוא צריך להבין, להתחשב, לעזור, לשמור וכו'. צריך להיות ממש בוגר ומתחשב. נכון שאתם מנסים גם להיות איתו אבל העובדה היא שמקומו הבלעדי נלקח ממנו והדרך לקבל מקום היא להיות ילד טוב בוגר שאוהב את האחים שלו.
אבל הוא רק בן 4.5. המצב לא פשוט לו. הוא לא מושלם ולא אמור להיות מושלם. מותר לו לכעוס. מותר לו לקנא. מותר לו להביע את עצמו. ומותר לו להיות גם קצת ילד רע.
חשוב לתת לגיטימציה לרגשותיו. לעזור לו לבטא כעס וקנאה, ולתת לו מקום לא רק כאח נפלא. נכון שזה לא פשוט בשנה הזו. תראו זה יהיה קל יותר בהמשך.
תבדקו אם נוהג להיות אלים גם בגן. אם זה בעיקר במשפחה, כדאי לשאול את עצמכם למה. מה קורה לו שם. מה הוא מרגיש.
אם זה גם בגן זה מביע קושי להתמודד עם בני גילו- שם לא צריך לקחת את תפקיד השומר והאוהב.
קשה לי לייעץ מבלי לדעת יותר מה קורה שם. אפשר וכדאי להעביר לו את המסר גם בלי לאבד שליטה ולצעוק. לפעמים גם לא חייבים להתערב.
מה לדעתכם הוא מרגיש בבית ?
מה הוא מרגיש מול הילדים האלה ?
מה הוא רוצה? מה הוא צריך?
מה כלכך מאיים על בעלך במצבים אלו ?
איך נותנים לילד עם שני תאומים קטנים להיות ילד?
במידת הצורך ניתן וכדאי לפנות לייעוץ מעמיק יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)