בן 9 בעיות התנהגות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 9 בעיות התנהגות
    טל
    15/07/2010

הי בני הוא ילד נבון ואוהב להוביל לנהל את אחיו בן ה5
    להתערב לנו בשיחות
    אינו נותן כבוד לסובבים אותו כולל מבוגרים - מדבר בגובה העניים ולפעמים חסר טאקט
    בבי"ס הו חוטף כאפות מכמה בנם אלימים ולכן אנו מעבירים אותו השנה לב"יס אחר
    ורק לזה שהוא מסכים שהוא פחות טוב
    גם בנושא הזה אני במתח אך מה שיותר מטריד אותי שאני לא מצליחה להגיע אליו
    הוא תמיד מדבר בטון כועס או שולט כאילו הוא כל הזמן מותקף או שהוא פשוט מזלזל בנו
    ובעיקר בי,אביו לפעמים מדבר אלי בכעס ולא פעם מתיחחס בחוסר כבוד מילולי בעיקר בגלל העובדה שאני לא עובדת ומציג אותי כ"לא עושה כלום" והבן הגדול רמז והתנהג כמו אביו
    אך מעבר לזה הוא מדבר גם למבוגרים בחוסר כבוד או נימוס
    אני יודעת שלאביו יש חלק ניכר בהתנהגותו כי אביו כועס עליו המון על התנהגותו וזילזולו בלימודים{שם מצילח לו בקלות יחסית} או על חוסר אכפתיות מחוגים אבל בעיקר אנו כועסים אבל כי הוא מציק לאחיו הקטן בכל הזדמנות וגם כשאחיו שמתרצה והולך שבי אחריו הוא מנפנף אותו במילים לא נעימות ואם כבר שיחק איתו זה תמיד נגמר בבכי מצד האח הצעיר
    וכמובן שאנו כועסים עליו נותנים סנקציות אך הדבר לא עוזר
    הוא ממשיך בשלו כאילו משהו חסר לו ועד שלא ישגו לא יפסיק את מלחמתו
    אני נואשת מה יהיה כיגדל לא נוכל לסבול את התנהגותו התוקפנית והכעסנית
    הוא משתמש לרוב במשפטים כמו: לא מעניין או'תי לא בא לי ,בחיים לא אעשה את מה שרצית
    וכו'
    מצד שני יש בו גם טוב לפעמים הוא עוזר לנקות בית. מכונית או סתם אוסף את העלים בחצר..
    לאביו הוא טיפה יותר" דופק חשבון "אבל נראה שהוא מצפה ממנו למשהו
    אולי שינוי ביחס
    היה ביננו הסכם חדש שיקרא לנו בגכל פעם שאחיו מציק לו כדי שלא נכעס עליו
    והסכם שני שיתייחס אלינו בכבוד כי אחרת ימשיך לקבל אותו יחס,אני יותר קשובה ורכה אך גם תקפה וזה לא עובד הוא ממש מזלזל בי
    בעבר היה משתף ומדבר ועכשיו הוא לא מנדב יותר מידי אינפ'ו' מה עושים עם ילד כזה
    האם יש לנו פה בעיה ריגשית או התנהגותית
    לא פעם אמרתי לו שאם היתה מצלמה לא היה מאמין שזה הוא
    ואני עדיין רוצה לעשות זאת
    בקיצור {סליחה על האריכות הדברים}
    מה לדעתך הבעיה
    סליחה על המעברים מדבר לדבר אני בלגנסתית {add{

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 9 בעיות התנהגות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 9 בעיות התנהגות

סמדר ריינר
    15/07/2010

שלום טל,
    נראה שאת מבינה באופן חלקי מה הבעיה, אם האב מתנהג בזלזול ובאלימות מילולית בודאי שיש לכך השפעה, בנוסף יש השפעה גם להתנהגות שלך, האם את יודעת להיות אסרטיבית גם מולו וגם מול בעלך? האם שניכם יודעים להציב לו גבולות? האם אתם נותנים לו גם תפקידים הוריים - כמו לקבל החלטות לגבי אחיו וכו' ואחר כך הוא באמת מרגיש עצמו בוגר ולא מקבל סמכות?
    נראה לי שיש הרבה עבודה ולכן כדאי שתפנו לטיפול משפחתי או לפחות להדרכת הורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו