מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד ש"נדבק" לילד אחרעינת15/07/2010
בני בן שנתיים ו 8 חודשים. בגן שלו יש ילד שהוא מאוד אוהב, עד כדי אובססיה, והוא כל הזמן רוצה לשחק עם הילד הזה (למשל כשהילד עולה על בימבה - הוא מנסה גם לעלות יחד איתו על אותה בימבה). הילד השני (בן שנתיים וחודש) לא תמיד מתלהב מחיבוק הדב הזה, והרבה פעמים דוחף את בני או נושך אותו.
בני מאוד נעלב כשהילד השני דוחף אותו (למשל כשהוא רץ אליו לחבק אותו והשני דוחף אותו ממנו), אבל ממשיך לאהוב את הילד הזה ולבקש את קירבתו.
האם אני אמורה להתעלם מהמצב ולתת לבני להבין לבד שהוא לא אמור להתקרב כל כך לילד השני? או שעלי להסביר לו לשמור יותר על מרחק?
אני מנסה לשכנע אותו שילך לשחק גם עם ילדים אחרים בגן אבל הוא מתעקש לשחק עם אותו ילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד ש"נדבק"
סמדר ריינר15/07/2010שלום עינת
,קודם כ יש לחשוב על הסיבות שגורמות לבנך להידבק. האם הו אחושש מחברתם של ילדים אחרים? האם לא יודע איך לגשת אליהם? האם יש סיבה אחרת?
בכל אופן בהחלט יש מקום להתחיל להעביר לבנך קצת מיונויות חברתיות - איך ניגשים לילדים, איך שמים לב כשמישהו לא מעוניין, איך משחקים ביחד ולא "נדבקים" למישהו וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא חושבת שהוא חושש מילדים אחרים
י15/07/2010אני יודעת שיש לפחות עוד ילדה אחת שהוא מחבב, וכשהיא מגיעה לגן ובוכה כשאמא שלה הולכת הוא מנחם אותה, וכשמגיעים לגינה עוד ילדים מהגן הוא שמח לראות אותם ומשחק איתם.
הוא פשוט אובססיבי לילד הזה ואין לי מושג איך ללמד אותו באיזה מינון לשחק איתו ואיך לשים לב שאינו מעוניין :-(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר15/07/2010שלום לך,
אני לא טענתי שהוא בהכרח חושש מילדים אחרים, אלא רק הבאתי זאת כדוגמא להסבר אפשרי מדוע הוא נדבק דווקא לילד הזה. שלילת ההסבר הזה לא פותרת אותנו באמת מלהמשיםך ולחשוב על איזה צורך עונה לו ההידבקות הזו, כי אם קיים צורך כזה הוא עלול לשוב ולצוץ עם ילדים0 אחרים או באופנים אחרים.
בכל אופן את בהחלט יכולה להסביר לו כמו שהצעת שצריך קצת להתרחק לפעמים, שכדאי לשחק יותר עם ילדים אחרים ולא רק עם הילד הזה, שהבימבה לא מיועדת לשני ילדים אלא רק לילד אחד כל פעם, שזה לא נעים לילד אחר שמצטופפים איתו על הבימבה או על דברים אחרים, שלפני שקופצים על מישהו או מצטרפים אליו צריך לשאול אם הוא מוכן, ולא בכוח, שכשמישהו אומר די צריך לעזוב אותו כי לא נעים לו, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
