מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בחירת פעוטון מתאיםאיה15/07/2010
שלום,
בני בן שנה וחודשיים, יליד אפריל, שוהה בבית תינוקות בקיבוץ. מתוכנן "לעלות" לפעוטון בקיבוץ בספט' הקרוב. מאחר ויש באפשרותי לבחור בין שני פעוטונים, שאלתי היא מה עדיף:
להכניסו לגן בו הוא יהיה "גדול בין קטנים" ועם מטפלות שהוא מכיר כבר מבית התינוקות,
או לגן בו יהיה "קטן בין גדולים" ואינו מכיר אף אחד מאנשי הצוות... ?
אין לו שום בעיות התפתחותיות, במהלך השנה בה היה בבית התינוקות היו לו "בעיות שינה" (לא הסכים בשום אופן לישון במיטה... עד היום ישן שם בעגלול....) המטפלות מייחסות את זה לקושי בהסתגלות לשינויים ונושא ה"ניפרדות" (?) שלו....
אני חד הורית וייתכן שהוא קשור אליי יותר (?)
מצד אחד אני סומכת עליו ורוצה ש"יתמודד" ולא לגונן עליו מדי, ואני רואה איך הוא מאותגר ע"י הסביבה כל הזמן (מחקה מייד כל פעולה שרואה), מצד שני... אולי הוא צעיר מדי וזה לא הזמן ל"התמודדיות" ???
האינטואיציה שלי אומרת שעדיף שיהיה צעיר בין בוגרים, אבל אשמח לקבל עוד זויות התייחסות...
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להתייחסות...?
איה19/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת פעוטון
נעמה סבג שמש20/07/2010איה שלום,
קשה לענות על שאלה כזו כי זה מאד תלוי בילד, ביכולות שלו ובהתפתחותו הרגשית.
באופן כללי, אני אישית מעדיפה בגיל כזה שיהיה בין הגדולים, כי קטן יכול פחות להגן על עצמו. שוב, זה בכלליות, וזה ממוקד לגיל שנה.
עם זאת, תחושה של אמא בדר"כ חזקה. התייעצי עם הצוות לגבי יכולתו הרגשית וכך יהיה קל יותר לקבל החלטה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)