כשאין חברים לילד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כשאין חברים לילד
    אילנה
    15/07/2010

בני בן 6.5 ילד מקסים ורגיש מאוד, עולה לכיתה א', הובחנו אצלו הפרעת קשב וריכוז.
    נמצא כרגע בקיטנה חיצונית - מכיר כמה ילדים בודדים מהקיטנה, כבר שבועיים שהוא בקיטנה אבל לא אמר דבר, היום בערב ראינו יובל המבולבל והיה קטע שיובל אמר שלפעמים הוא עצוב - אז שאלתי את בני האם גם הוא מרגיש לפעמים עצב? והוא ענה לי שכן, שאלתי אותו מתי זה קרה שהוא היה עצוב והוא סיפר לי שאין לו חברים ובגלל זה הוא עצוב, והוא לבד בקיטנה ואין לו אפילו חבר אחד ומאוד עצוב לו ואפילו החבר שהוא מכיר שהיה בגן שלו לא מסחק איתו.
    שאלתי אותו האם הוא ניסה להיתחבר או לשחק אם מישהו - והוא אמר שכן אך ללא הצלחה.

השאלה שלי - איך אני מעודדת אותו? נורא כאב לי מה שהוא סיפר אבל מצד שני שמחתי שהוא שיתף אותי כי הוא מאוד מסוגר וקשה לו לדבר על הרגשות שלו, אמרתי לו שאם לא כיף לו בקייטנה אז לא חייבים להמשיך - ושנחשוב ביחד בשבת ואז נחליט האם הוא ימשיך או ישאר, ואם הוא נישאר אז אפשר לנסות למצוא פתרונות שיהיה לו חברים בקיטנה.

אני די חוששת היות והוא עולה לכיתה א' ואני חושבת שיש לו בעיה עם הערך העצמי שלו - עם הביטחון. ואני מאוד רוצה לעזור לו להיתמודד , חשוב לציין שהוא חושב שלא רוצים אותו ולא רוצים לשחק איתו, היום אני מבינה שהוא היה לוקח צעצועים לכל מיני מקומות על מנת לרכוש חברים, אולי המיומנות הזאת לוקה בחסר.
    אשמח אם תציעו לי את הטיפול הכי מתאים ליקר לי מכול. :-)

תודה רבה ולילה טוב
    אילנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כשאין חברים לילד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כשאין חברים לילד

סמדר ריינר
    16/07/2010

שלום אילנה,
    אכן כואב לראות את הילד סובל ועצוב. עם זאת לעודד אותו, כמו שאת מבינה לבד זה לא מספיק. צריך ללמד אותו מיומנויות חברתיות. תנסי להזמין דרך ההורים ילדים הבייתה, וכך גם לעזור לו לקשור קשרים וגם לראות איך הוא משחק, ולנסות להבין מה חסר במויומנוית החברתיות שלו, ולראות יותר טוב איפה הבעיה, מה הוא לא מבין/ לא עושה נכון. במקביל לחזק את היכולות שלו, מרות הפרעת הקשב הוריכוז יש בודאי דברים שהוא טוב בהם, אולי ספורט, אולי משהו אחר, חשוב לאתר את הדברים האלה ולטפח אותם וכך לחזק את היבטחון העצמי שלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו