ילדה בת 6

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 6
    זהבה
    16/07/2010

בתי בת ה-6 עולה לכיתה א. בשנה האחרונה בגן קיבלתי מדי פעם תלונות מהגננת שהיא מכה ילדים והיא עושה זאת בד"כ כתגובה להתגרות/עלבון מילולי, דחיה של ילדים אחרים לשתפה במשחקים וכד'.
    עכשיו בחופש הילדה נמצאת בקייטנה עם ילדים שלא הכירה קודם וכבר בימים הראשונים שמעתי תלונות שהיא מכה ילדים אך מברור איתה מסתבר שזה מגיע בתגובה להתגרות מצד הילדים. אני מנסה מאד מאד להסביר לה בכל מיני דרכים שאסור להרביץ אך זה פשוט לא נקלט. בימים האחרונים אני מבינה שהילדה דחויה בקיטנה אין לה חברים ולדוגמא בטיולים כבר פעמיים ציינה שאף אחד לא רוצה לשבת לידה באוטובוס. יש לציין שכפי שאני רואה זאת בתי דווקא מאד מאד חברותית אך לא מצליחה למצוא את הדרך הנכונה לתקשר עם ילדים ולפעמים עושה זאת בצורה אגרסיבית מדי.
    אשמח מאד לקבל התייחסות כואב לי מאד לראות את בתי סובלת ולא ארצה שמצב זה ילווה אותה גם בכיתה א.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 6

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 6

סמדר ריינר
    16/07/2010

שלום זהבה,
    אם את מבינה מה מונע מביתך להתחבר, כבר אנחנו במצב יותר טוב. עכשיו צריך ללמד אותה קצת מיומנויות חברתיות כדי שתוכל לראות איך עושים את זה אחרת. את צריכה להגדיר לעצמך מה את רואה שהוא אגרסיבי בפנייה שלה לילדים, למה לדעתך דוחים אותה? הרי המכות באו אחרי הדחייה אבל יש משהו באופן שהי אפונה שגורם לילדים לדחות או שהיא מפרשת התהנהגויות שונות כדחיה ולא תמיד זה באמת כך. וללמד אותה לשאול, לבקש רשות, לא לפרש כל סירוב כדחיה. למשל להציע לה פרשנות חלופית למצבים בהם היא נעלבת. לא כל פעם שילד לא רוצה מה שהיא רוצה זה נגדה. אולי הוא רוצה משחק אחר? אולי הוא לא רוצה עכשיו כי הוא באמצע משהו אבל אם היא תמתין ותשאל שוב הוא ירצה אחר כך? כדאי להתבונן טוב טוב איך היא ניגשת, איך היא משחקת, האם היא יכולה להשהות את הסיפוקים שלה תוך כדי משחק או חשוב לה להשתלט, להכתיב את הטון? צריך קצת יותר פירוט כאן כדי שתוכלי להבין מה לעזור לה לתקן, ופשוט להסביר לה את זה, שצריך לוותר, שלילדים לא נעים שהיא רוצה תמיד להחליט, וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו