מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כסיסת ציפורניים ועודננה16/07/2010
שלום,
בתי בת 4 תמיד היתה ילדה מאוד אורלית (הכל לפה) חשבנו שזה רק שלב התפתחותי אך העניין המשיך, כעת היא כוססת ציפורניים ו/או אם יש לה דבר אחר ביד (שרוך, משחק ספר וכו') גם אותו תכניס לפה.
הכל נעשה כמובן בהיסח הדעת, רואים שהיא לא שמה לב למה שעושה, אם מעירים לה היא מתעצבנת (כאילו נתפסה בקלקלתה)
הילדה מאוד מפותחת קוגנטיבית לגילה, מבחינה רגשית נראה כי תואמת את הגיל (אם י היא ילדה מאוד רגישה), סה"כ ילדה בעלת בטחון עצמי גבוה, מרגישה ויודעת שהיא מאוד אהובה, הן בסביבה הבוגרת (משפחה וכו') והן בגן הילדים.
לא יודעת אם יש קשר אבל לפני כחצי שנה החלה להתלונן על כאבים בחזה, כל הבדיקות המקיפות שנעשו לה לא נמצאה שום בעיה.
רצינו לבדוק איך מתמודדים עם "הבעיה האורלית", האם יכול להיות קשר בכאבים בחזה.
אבקש לציין (למרות שמבחינתנו זה לא "אשיו") שלילדה שתי אמהות, והיא נמצאת בסביבה מאוד תומכת ואוהבת מצד כל המשפחה המורחבת והסביבה החברתית - שוב, לא יודעת אם זה קשור, אולי בגלל האינטלגנציה הגבוהה שלה מעבדת תהליכים שאנחנו לא מודעות אליהם
אשמח לחוות דעתכן המקצועית.
ננה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כסיסת ציפורניים ועוד
סמדר ריינר16/07/2010שלום ננה,
נראה שהילדה מרגישה סוג של מתח, חרדה או לחץ וכסיסת הציפורניים מרגיעה אותה. גם הכאבים עליהם מתלוננת בחזה יכולים להיות קשורים לכך.
אני לא יודעת עליכם מספיק פרטים ואין לי מושג אם זה קשור לעובדה שיש לה שתי אימהות או לדינמיקה מסויימת בבית או לדברים אחרים.
באופן כללי זה כנראה רומז על כך שאין לה אמצעים יותר טובים להכיל את חרדותיה. מהן אותן חרדות וממה הן נובעות אני כרגע לא יכולה לדעת.
לגבי כסיסת הציפרניים עצמה אני לא חושבת שיש טעם להעיר לה על כך כרגע.
ייתכן שזה קשור גם לאינטילגנציה הגבוהה שאת מדווחת עליה, וייתכן שהיא מעבדת דברים לבד כי יש משהו בסיוע לעיבוד שלא נעשה עבורה אולי בצורה מספקת.
כלומר ייתכן שהיא נחשפת למידע שאו שהוא מעבר לגילה או שהוא מועבר בצורה שלא שלא מובנת לה ולכן רמת החרדה שלה עולה.
למשל לא ידוע לי איך היא מעבדת את העובדה שיש לה שתי אימהות, איזה שאלות היא שואלת על כך ואיזה תשובות היא מקבלת. זה יפה שזה לא אישיו מבחינתכן, אך זה לא אומר שזה לא אישיו מבחינתה, מה היא עושה עם זה בפנים ואיך היא מסבירה את זה לעצמה אני לא יכולה לדעת כי לא מסרתם על כך פרטים.
זה מה שאני מה שאני יכולה לשער כארע על סמך הפרטים שמסרתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך למה שכתבת
ננה17/07/2010אני מבינה שרב הנסתר על הגלוי.. אך האם לאור התיאור שלי, את ממליצה בשלב זה לערב גורם מקצועי או שכדאי אולי להמתין ולראות אם תופעת כסיסת הציפורניים נעלמת (וגם הכאבים בחזה)?
תודה על התגובה
ננה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר17/07/2010שלום ננה,
אפשר להמתין, אבל כן הייתי אומרת לה משהו על כך שהמצוקה שלה נראית, כי אחרת ההמתנה היא כמו התעלמות.
משהו כמו למשל: אולי כואב לך בחזה, כי קצת קשה לך בלב, אולי עצוב לך, או שאת מודאגת או מרגישה דברים, אם את רוצה לשאול או לדבר על דברים שקשים לך חשוב לנו לשמוע".
ייתכן שלא תהיה תגובה באותו ברגע, אך ייתכן שבהמשך פתאום יצוץ משהו, שייראה לא מחוץ להקשר, פתאום תדווח על חרדה, או על משהו שקרה לילדה אחרת, לא לה,או תשאל איך מגיעים ילדים לעולם, או איפה אבא שלה וכו' - חשוב לשים לב טוב טוב כי אולי היא מתחילה לדבר על עצמה וזה במקום הכאב בחזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)