מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ייעוץ משפחתי.נורית17/07/2010
שלום. יש לי ילד בן 6.5, נבון מאוד ועולה לכיתה ב'. בנוסף יש לנו בת, בת 4 , נסיכה אמיתית. וכרגע אני בהריון בחודש 5. בחודש האחרון אני חשה במצב רוח מאוד כעוס אצל בני, הוא עם מבט כועס בעיניו, מרבה לריב עם אחותו, לצעוק בבית ולהרים את קולו, מתחצף המון ואני מרגישה על עצמי שאיבדתי את כל הסבלנות. אני משוחחת איתו המון, שואלת אותו אם משהו מפריע לו אבל הוא נענה בשלילה. יש לציין שתמיד מאז שנולד הרגשתי קושי בגידולו כנראה בגלל מנת יתר של תשומת לב (ילד בכור) , גם בעלי מאבד את סבלנותו כלפיו ונוצרת בעיה בבית שיש מתח עז, ובכלל נראה כי הילדה נשארת תמיד בצד כי כל תשומת הלב מופנית לגדול. אני בעלת תואר שני בחינוך, אני קוראת , מתייעצת ומייעצת, אבל מרגישה שכוחי וסבלנותי הגיעו לקיצם כשאני מעירה(לשווא) לילד.
שאלתי היא. האם את חושבת שעלינו ללכת לטיפול משפחתי, עם הילד? רק ההורים? מה עושים שחשים כי הילד "הולך" לאיבוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ משפחתי
סמדר ריינר17/07/2010שלום נורית,
נשמע שאת חשה חוסר אונים וכאב רב, אני יכולה להבין אותך. מהפרטים שתארת נשמע לי שייתכן שבנך לא מרגיש מוחזק ריגשית, ואולי הוא מקבל הרבה תשומת לב אבל בדרך כלל היא כנראה שלילית וגם לא תמיד מתייחסת אליו ריגשית אלא יותר למעשים שלו. ייתכן שלא קיבלת מענה כששאלת אותו אם מפריע לו משהו כי אולי השאלה הייתה כללית מדי בשבילו וגם אולי היא נשאלה בהקשר של אחת ההתנהגויות השליליות שלו והוא לא חווה אותה כהתעניינות כנה אלא כחלק מהביקורת על התנהגותו.
תנסי לקבוע זמני איכות איתו בנפרד מאחותו, שבו תעשו יחד דברים כייפים, בלי ביקורת ובלי דרישות ממנו.
אם אתם רוצים לפנות לטיפול זה בהחלט מבורך, אני חושבת שכדאי שתיגשו לפסיכותרפיסט או פסיכולוג שעובד עם ילדים ואחרי ההכרות הוא יוכל להמליץ לכם יותר לעומק האם כדאי טיפול לילד או רק הדרכת הורים. אני באופן כללי יותר בעד הדרכת הורים אם ניתן, כיוון שאז הילד פחות מרגיש "מסומן" כאילו הוא הבעייתי, מה שבלאו ייתכן ומתחיל לקרות כבר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)