פחד ממפלצות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד ממפלצות
    רוזלין שחאדה
    17/07/2010

שלום רב,
    בן שלי הוא בן 7 כיום הוא ילד מאוד אמיץ ונבון, בגיל חמש הוא התחיל לפחד ממפלצות הפחד התעצם עד כדי כך שהוא לא היה מוכן להיכנס לשירותים לבד בבית. פניתי לפסיכולוגית והתברר שהפחד שלו נבע מהקייטנה שהיה בה ששם הקרינו סרט שכנראה לא התאים לגילו ואז היה צריך ללכת לשירותים והיה שם חושך ומפחיד וכנראה קישר את זה לפחד. לאחר כמה מפגשים עם הפסיכולוגית הפחדים שלו עברו, היום בגיל שבע הפחדים שלו חזרו הוא לא מוכן אפילו ללכת למטבח להביא כוס מים חייב שיהיה איתו מישהו אפילו אם זה אחיו הקטן, לפעמים אם אני מרימה קצת את הקול עליו אז ישר הוא מפחד ואומר לי אל תצעקי בבקשה זה מפחיד. אני חייבת לציין שבבית שלי אין כמעט צעקות והקשר ביני לבעלי מצויין כך שהוא לא נחשף לצעקות. הבאתי לו סיפור על המפלצת שבארון שהיא מפלצת ידידותית והילד בסיפור הולך לישון עם המפלצת. לצערי הסיפור הזה רק הזיק מאז הוא לא מסכים ללכת לישון שהארון פתוח והרבה פעמים הוא מתעורר בלילה מבוהל מאוד. אני ובעלי מאוד מנסים לעזור לו אפילו קנינו לו כלב על מנת לעזור לו בפחדים. שמתי לב גם שהפחדים שלו מופיעים במיוחד בתקופה של לחץ בבית למשל עכשיו אנחנו עוברים לבית חדש ומאוד לחוצים בבית.
    אשמח לקבל עזרה
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממפלצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד ממפלצות

סמדר ריינר
    18/07/2010

שלום רוזלין,
    את מוזמנת לקרוא בעמודת "שאלות נפוצות" את התשובה לגבי פחדים אצל ילדים, ולראות האם יש עוד דברים שיכוים לעזור לכם. אם זה לא עוזר, כדאי שתחזרו לטיפול ממושך ויסודי יותר מאשר מספר פגישות אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו