מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 3.5אתי18/07/2010
שלום רב,
בתי בת 3.5 הולכת לגן פרטי.
אתמול בשעות הערב סיפרה לי ולבעלי ש 2 ילדים בגן ביקש ממנה להוריד את הבגדים, כולל התחתונים, היא הסכימה והם גם נגעו בה, באותה הנשימה היא גם סיפרה שזה קרה בחצר בגן ושילד
גדול היה שם והוא גם ביקש ממנה להוריד את התחתונים וגם נגע בה בציצי.
שאלתי אותה אם הגננת הייתה בחצר באותו הזמן, היא אמרה שאורטל העוזרת גננת הייתה בחצר,
אבל היא לא ראתה אותם.
דיברתי עם הגננת והיא אמרה שלא היה ולא נברא.
מה לעשות?
תודה
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3.5
סמדר ריינר18/07/2010שלום אתי,
תראי, זו אכן סיטואציה לא פשוטה, ואני אגיד לך בכנות, תגובת הגננת לא ברורה לי, אם היא מייד ענתה שזה לא היה זה קצת מוזר, היא הרי לא באמת יכולה לראות כל פינה בגן ובחצר, ומספיק שהיא הייתה עסוקה לכמה שניות עם ילד מסויים כדי שזה יתרחש והיא לא תשים לב, לכן תגובה יותר הגיונית מצידה צריכה להיות - "צריך לבדוק את זה, אני לא ראיתי ואם זה נכון אז חמור מאוד, צריך לברר" ונוקטת בפעולות בירור - מה שמות הילדים, איפה בחצר זה היה וכו'. זה בנוגע לגננת. לכן נראה לי שחשוב לא לתת לזה לעבור ככה, ולחזור אליה לבירור יותר מעמיק. זה דבר אחד.
דבר שני לגבי הילדה, חשוב להבהיר לה שגופה הוא ברשותה, ושהיא לא חייבת לתת לאף אחד לגעת בו או לראות איברים פרטיים שלה. לברר איתה מה הרגישה באותם רגעים, והאם היא פחדה. אם אתם והיא מרגישים שהילדה לא מוגנת בגן הזה כרגע, אז לא לשלוח אותה עד שהעניין יתבהר, ובכל מקרה גם אם הוא לא יתבהר, חשוב להאמין לה, ולמצוא מסגרת בה היא בטוחה כולל הוראות איך לשמור על עצמה, כמו שציינתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)