בעיה בין חברים לגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה בין חברים לגן
    אמא מודאגת
    18/07/2010

שלום,

בני בן ה- 4 ילד שמח וחברותי מאוד, בגן יש לו מס' רב של חברים בנים ובנות איתם הוא משחק מדי יום, אך למרבה הצער יש ילד אחד אשר לאחרונה נודע לי שבאופן קבוע מציק לו ונצמד אליו כל הזמן ושכאשר בני משחק עם ילד אחר הוא מושך אותו ומנסה לקחת אותו אליו ולשחק איתו. לעיתים העניין גולש למריבה בינהם כי בני לא רוצה לשחק איתו אלא להמשיך את המשחק שהתחיל עם החבר האחר. העניין בא לידי ביטוי בכך שהחבר רוצה לשבת דווקה על הכיסא שבני יושב או על הנדנדה שבני תפס ואז כאשר בני לא מאפשר לו זאת הוא עובר לאלימות פיזית. בגן מנסות הגננות להפריד ביניהם ככל האפשר אך לא תמיד הן נמצאות באותו הרגע בקרבתם וכך לא יכולות למנוע את המריבה הבאה. רצוי לציין שבני דווקה כן אוהב לשחק עם אותו ילד אך לעיתים קרובות מאוד מתלונן בפני על הצקותיו ומספר לי על מיקרים רבים בהם הוא מושך אותו בידיו כאשר בני משחק עם ילד אחר.
    נראה לי ולגננות שהילד מאוד מקנה בבני ומאוד רכושני אליו בצורה יוצאת דופן.
    בשנה הבאה הם ימשיכו להיות ביחד בגן והעניין מאוד מדאיג אותי. אני לא מעוניינת שילד יפריע להתפתחות החברתית של בני בגן.

מה אפשר לעשות.?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בין חברים לגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה בין חברים לגן

סמדר ריינר
    19/07/2010

שלום לך,
    אינ באמת לא יודעת אם יש בשלב הזה הרבה מה לעשות מלבד להפעיל שוב את הגננת, להורות לבנכם להתרחק מהילד, ולהנחות אותו לקרוא לה כל פעם שהילד נטפל אליו ולא לא לחכות באופן פאסיבי עד שהיא רואה לבד מה קורה. בנוסף יש אפשרות לדבר עם הורי הילד ולהסביר להם את המצב, ולבדוק עד כמה הם מוכנים להירתם לפיתרון - להסביר לילד שלהם ולבדוק מה קורה איתו כי ההתנהגות שלו גם היא מעידה על מצוקה שלו.
    אם כלום לא עוזר, ככל שתשמיעו יותר ויותר את קולכם מול הגננת כך היא, אני מקווה, תירתם יותר לפעול מול הורים הילד כדי שיטפלו בו וגם תטפל כמיטב יכולתה בבעיה בגן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו