מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דבר שמעניין אותי מאודאילה18/07/2010
אני מורה בתפקידי, בשנה הקודמת (2008) הייתי מורה לכיתה ב', וישנו ילד אחד שעד היום, שנה אחרי, עדיין יוצר עימי קשר ומתרגש מאוד כאשר אני משוחח עימו, יצויין שהילד ממשפחה נורמטיבית לחלוטין ואף טובה מאוד, הורים טובים שמשקיעים בילדיהם, נוסף על כך שהם מעודדים את הקשר של בנם עימי ומרוצים היחס שלי אליו. עוד פרט שאולי חשוב לצורך העניין הוא שאינני מלמד בבית ספר שהוא לומד, לימדתי שם רק את הכיתה שלו ועזבתי, לא התייחסתי אליו יותר מאחרים בשנה זו או משהו כזה.
כמובן שלי אין בעיה עם זה, ואני שמח לגרום לו אושר, אך מעניין אותי מאוד מה גורם לילד להרגיש כך? האם זה טוב להמשיך את הקשר הזה? האם נראה שזה ימשך עוד שנים?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שנקשר
סמדר ריינר19/07/2010שלום איציק,
לא ניתן ללא הכרות עם המשפחה לדעת מה גורם למצב הזה. לעיתים גם במשפחות נומרטיביות מאוד נוצרים מצבים שבהם הילד מחפש דמות מחוץ למשפחה. במקרה הזה ברור שהוא מחפש דמות גברית וייתכן שזה מעיד על כך שמשהו בקשר עם אביו לא מספק אותו, או שהאב עסוק ולא זמין אליו, או שהאב הוא דמות חלשה בבית והוא מתקשה להזדהות איתו, או משהו אחר שאני לא יכולה לדעת. בכל אופן אם זה מזיק או לא זה לוי מאוד במינון ובהבהרת הציפיות. לא ציינת מה תדירות הקשר עד כמה שמפחה מערבת אותך, וכו'. קשר טלפוני או אינטרנטי אחת לכמה זמן או אפילו ביקור פעם בכמה זמן זמן זה סביר, אבל אם תכיפות הקשר מתרבה מעבר לנוחות שלך והציפיות משופנות לאיך מתחילות להכביד, בהחלט יש מקום לשים גבולות לקשר.
הקשר יכול להימשך שנים אך גם להפסיק, תלוי בצריכם של הילד ובאופן התפתחותו.
בכל אופן חושב שתשים לב ל אלהיסחף מתוך אי נעימות לקשר שאחר כך תרגיש שאתה לא מצליח לסיים אותו בלי לפגוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)