מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קצת גרוטסקי...אורית19/07/2010
שלום רב,
יש לי ילד בן שנתיים ו-3 חודשים. לפני כחודשיים התחלנו בתהליך גמילה מחיתולים, בצורה מאוד מבוקרת ונעימה. מידי פעם עשה צרכיו בשירותים ומידי פעם בסיר, אך אנו צריכים לתזכר אותו ללכת בכל פעם מחדש כדי שלא יטיל צרכיו על הרצפה. לא תמיד זה עוזר ולעיתים קרובות הוא עושה צרכיו על הרצפה. מה שמפריע לי הוא שהעניין לא כל כך מציק לו. ניסיתי להשאיר אותו עם תחתונים כדי שירגיש את תחושת הרטיבות ויקשר את היותו יבש לעשיית צרכים בסיר/בשירותים, אך ככל שעובר הזמן נראה לי יותר ויותר שהוא נהנה מהעניין. הוא אוהב לגעת בפיפי שלו על הרצפה ושם את ידו בפה לאחר מכן. בזמן האחרון, החל גם לדחוף ידו לתוך החיתול, לגעת בקקי ולמולל אותו בידו והגרוע מכל להכניס את ידו לפה....!!!(סליחה על הגרוטסקיות). כמה וכמה פעמים הסברנו לו את חשיבות ההגיינה ועשיית צרכים בשירותים בצורה מאוד עדינה כדי לא לגרום לטראומות, אך נראה כי הוא נהנה עד מאוד מהתעסקות זו ומרגיש טוב עם זה.. אציין כי הוא מביע עניין רב גם מעשיית הצרכים של הכלב בעת טיול בחוץ, הוא נורא רוצה לגעת ומאוד מתלהב מהעניין...
אני שואלת : למה בעצם הוא עושה את זה ? (ככה מגלים את העולם??) האם הוא אינו מוכן עדיין לגמילה מחיתול ? (למרות שמבקש להישאר בלי חיתול ומודיע לנו שיש לו צרכים לשחרר), האם צריך לחכות שיתבגר קצת יותר ולהתחיל מחדש בתהליך ?
איך אני אמורה להתייחס לעניין של נגיעה בצרכים, כדי לא לפתח אצלו קושי בהתליך הגמילה/בדימוי העצמי ?
תודה רבה וסליחה על האורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת גרוטסקי
סמדר ריינר21/07/2010שלום אורית,
נראה לי שיש מקום להבהיר לילד שלא טוב לגעת בקקי ולא טוב להכניס אותו לפה. אם הוא נהנה מהמרקם ומההתפלשות אפשר לתת לו במקום זה לשחק בבצק יצירה או בפלסטלינה.
תנסו לתת חיזוקים חיוביים שיעודדו עשיית הצרכים במקום המיועד להם (פיפי פרס) ואל תחששי להעביר מסר ברור בנוגע לניקיון וללמה מותר ומה אסור, בלי לבזות את הילד כמובן, אין מקום להשתמש במילים מגעיל, או פויה אבל בהחלט במילים: אסור, לא טוב, ולא נקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)