קצת גרוטסקי...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קצת גרוטסקי...
    אורית
    19/07/2010

שלום רב,

יש לי ילד בן שנתיים ו-3 חודשים. לפני כחודשיים התחלנו בתהליך גמילה מחיתולים, בצורה מאוד מבוקרת ונעימה. מידי פעם עשה צרכיו בשירותים ומידי פעם בסיר, אך אנו צריכים לתזכר אותו ללכת בכל פעם מחדש כדי שלא יטיל צרכיו על הרצפה. לא תמיד זה עוזר ולעיתים קרובות הוא עושה צרכיו על הרצפה. מה שמפריע לי הוא שהעניין לא כל כך מציק לו. ניסיתי להשאיר אותו עם תחתונים כדי שירגיש את תחושת הרטיבות ויקשר את היותו יבש לעשיית צרכים בסיר/בשירותים, אך ככל שעובר הזמן נראה לי יותר ויותר שהוא נהנה מהעניין. הוא אוהב לגעת בפיפי שלו על הרצפה ושם את ידו בפה לאחר מכן. בזמן האחרון, החל גם לדחוף ידו לתוך החיתול, לגעת בקקי ולמולל אותו בידו והגרוע מכל להכניס את ידו לפה....!!!(סליחה על הגרוטסקיות). כמה וכמה פעמים הסברנו לו את חשיבות ההגיינה ועשיית צרכים בשירותים בצורה מאוד עדינה כדי לא לגרום לטראומות, אך נראה כי הוא נהנה עד מאוד מהתעסקות זו ומרגיש טוב עם זה.. אציין כי הוא מביע עניין רב גם מעשיית הצרכים של הכלב בעת טיול בחוץ, הוא נורא רוצה לגעת ומאוד מתלהב מהעניין...

אני שואלת : למה בעצם הוא עושה את זה ? (ככה מגלים את העולם??) האם הוא אינו מוכן עדיין לגמילה מחיתול ? (למרות שמבקש להישאר בלי חיתול ומודיע לנו שיש לו צרכים לשחרר), האם צריך לחכות שיתבגר קצת יותר ולהתחיל מחדש בתהליך ?
    איך אני אמורה להתייחס לעניין של נגיעה בצרכים, כדי לא לפתח אצלו קושי בהתליך הגמילה/בדימוי העצמי ?

תודה רבה וסליחה על האורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קצת גרוטסקי...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קצת גרוטסקי

סמדר ריינר
    21/07/2010

שלום אורית,
    נראה לי שיש מקום להבהיר לילד שלא טוב לגעת בקקי ולא טוב להכניס אותו לפה. אם הוא נהנה מהמרקם ומההתפלשות אפשר לתת לו במקום זה לשחק בבצק יצירה או בפלסטלינה.
    תנסו לתת חיזוקים חיוביים שיעודדו עשיית הצרכים במקום המיועד להם (פיפי פרס) ואל תחששי להעביר מסר ברור בנוגע לניקיון וללמה מותר ומה אסור, בלי לבזות את הילד כמובן, אין מקום להשתמש במילים מגעיל, או פויה אבל בהחלט במילים: אסור, לא טוב, ולא נקי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו