מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר לגן עיריה ילד קצת מיוחדמאיה19/07/2010
שלום רב
אני אמא לילד בן 4.5 שהיה במסגרות חינוכיות פרטיות עד היום ובשנתיים האחרונות בגן אנתרופוסופי. ילדי מוכשר ומוסיקלי ותנועתי אך אנו(ההורים) יודעים ומרגישים כי קיימת בעיה בתקשורת חברתית כנראה בגלל משהו רגשי/התפתחות השפה(ילד שסבל מבעית שמיעה בגלל אוזניים). התיעצנו בעבר עם יועצת מוסמכת בנושא גבולות אך כעת עם סיום הגן והמעבר ל"ג'ונגל העירוני" אני מרגישה שעלי לחזק אותו יותר בעיקר מבחינת התקשורת הבינאישית שלו.
ילד סקרן שאוהב חברה מאוד אך לעיתים מתקשה בהבנת הסיטואציה החברתית. אני חרדה ולא יודעת כל כך למי לפנות. מצד אחד פוחדת לשים עליו תויות ולדבר על אבחונים כאלו ואחרים מצד שני לא רוצה להתעלם מהבעיה.
יש לנו בת תינוקת בת שנה ושלוש שיודעת לדרוש את התשומת לב שלה. שנינו יודעים שהוא(הילד)זקוק לתשומת לב יותר גדולה מאיתנו בגלל הרגישות שלו,התמימות
מבקשת את עצתכם למי לפנות
תודה רבה
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לגן עיריה
סמדר ריינר21/07/2010שלום מאיה,
כדאי לכם פנות למכון להתפתחות הילד דרך קופת החולים שלכם, ולברר את מהות הבעיה בצורה קצת יותר מעמיקה. לדעתי אין צורך לחשוש מסטיגמה זהו אבחון כמו כל אבחון רפואי שהייתם נדרשים לו עם כל בעיה רפואית אחרת מה גם שהייתה בעיית שמיעה בעבר, וראוי שיהיה מעקב התפתחותי כלשהו. מרכזים מהסוד הזה מחוייבים לסודיות ואין סיבה שיעבירו מידע למערכת החינוך ללא רשותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחידוד
מאיה22/07/2010הי סמדר
תודה שחזרת אלי.
היינו כבר באבחון בגיל שנתיים של המכון להתפתחות הילד ואני חייבת שזה לא היה הכי מקצועי ומקיף. מאז היינו כבר פעמיים אצל קלינאית תקשורת פרטית במכון טוב. פעם 1 בגיל שנתים וחצי קצת יותר ופעם 2 לפני כמה חודשים. הקלינאית בעיקר ציינה עבודה על שפה,אוצר מילים וכישורי שפה אבל לא מבחינה תקשורת ובטחון ששם היא לא מצאה שום בעיה וכך אני גם רואה את הילד חברותי בעל בטחון עצמי נורמלי וסקרן. העניין הוא יותר בניואנסים של סיטואציות חברתיות ואיך אני מחזקת אותו במקומות הללו.
כמו כן הוא בד"כ נמנע מעבודה הדורשת מוטוריקה עדינה לאורך זמן כמו ציור,כתיבה,תפירה .יודע להשחיל חרוזים ומידי פעם מוכן אבל לרוב מעדיף עיסוק גופני יותר-יש לך עצה איך אני יכולה לחזק את המיומנות הזו גם?
אלפי תודות
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר22/07/2010שלום מאיה,
תראי, אם את מרגישה שאת יודעת בעצמך מה הבעיה, והיא מאוד נקודתית, אז בהחלט אפשר לנסות לעבוד עליה לבד. אם את מרגישה שאת מבינה איפה הוא טועה בהבנת סיטואציות זה משהו שאולי אפשר להסביר לו בשפה שמובנת לו. את לא הבאת דוגמאות לכך ולכן קשה לי להתייחס יותר ספציפית. תנסו לשים לב האם יש סיטואציות מסויימות שהוא תמיד לא קולט, מה הוא לא קולט בדיוק, האם הוא מפרש תגובות כדחיה למרות שהן לא תמיד כאלה? האם להיפך - הוא לא יודע להבחין מתי ילד אחר לא מרוצה ממשהו וכדאי להפסיק? אלה דברים שניתן ללמד אותו לשים לב.
לגבי מוטוריקה עדינה - אני לא מומחית בריפוי ועיסוק, אבל מכיוון ההתמחות שלי אני רק יכולה לייעץ לך שאולי כדאי לעשות דברים בצורה כמה שיותר משחקית וכיפית, ואם הוא רוצה אז מצויין ואם לא אז בלי לחץ. ייתכן שבשל העובדה שהיו לו כבר כל מיני קשיים, והוא עבר אבחונים יש לו חשש מפני תחושות הכישלון והאכזבה ואולי גם לכם וייתכן שזה מוסיף לחץ ולכן הוא עוד יותר נמנע. אם קיים לחץ כזה אולי כדאי לנסות לשים לב לכך ולהשתדל להרפות ממנו ואז דברים ילכו יותר קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)