בן שנתיים שהתחיל לגמגם עקב טראומה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים שהתחיל לגמגם עקב טראומה
    אב לילד בן 2
    20/07/2010

שלום לכם
    אני אב לילדה בת 5 וילד בן שנתיים וארבע חודשים,
    ביום חמישי לפני שבועיים ,אשתי והילדים שחקו ברחבה מתחת לבית ,רחבה סגורה ומלאת ילדים קטנים ,פתאום הגיע אופנוע שנכנס לשטח הפרטי והמוגן הזה ,הוא נסע בפראות ,עשה רעש ממש חזק ,וביצע סללום בין הילדים ,כל הילדים הקטנים נכנסו להיסטריה ורצו להוריהם בבכי מטורף וכך גם בני ,
    מאז הילד לא מפסיק לדבר על אופנוע ,הוא מתעורר מידי פעם בלילות בבכי ומדבר על הרעש וכד, והכי גרוע הוא התחיל לגמגם ,בעיקר בתחילת משפט ובעיקר במילים שהמתחילות באות א ,למשל אבא אמא וכו,
    בכל מקרה לפעמים נדמה שהגמגום הולך לעבור והגימגום יורד....ולפעמים הגמגום מתחזק ,קשה לנו לראות אותו ככה ואנו לא יודעים כיצד לפעול ,האם לדבר איתו על זה . האם לקנות לו אופנוע צעצע שלא יפחד ? מה עושים ? אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמגום בגיל שנתיים

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/07/2010

לאב שלום,
    בנך אכן עבר חוויה מאוד מפחידה, שהותירה רושם עליו אף לאחר שבועיים. יחד עם זאת, חשש מרעשים וממכשירים המשמיעים רעשים לא טבעיים (דוגמת אופנוע, מטוס, שואב אבק וכדומה) הוא מוכר וטבעי בגיל של בנך. בנוסף, גם גמגום הוא תופעה מוכרת ושכיחה, ולא הייתי בהכרח מקשרת בין האירוע לתחילת הגמגום. גמגום הוא תופעה התפתחותית שמתרחשת בגילאים שנתיים עד ארבע לערך, לא בהקשר של אירוע מפחיד.
    לכן הייתי מתייחסת למתרחש כאל שתי תופעות נפרדות:
    לגבי הפחד מהאופנוע, בדר"כ פחד שוכך ככל שהילד נחשף לדבר המאיים, כשהוא בצורה פחות מאיימת. לכן הרעיון שלך לקנות אופנוע צעצוע הוא מצוין. כמובן שזה יכול להיות צעצוע קטן ופשוט, שבנך יוכל לשחק בו.
    לגבי הגמגום, כדאי פשוט להניח לכך ולאפשר לבנכם לסיים את המילה/משפט שרצה לומר, ולא לדחוק בו.

שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו