אלימות בין אחים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אלימות בין אחים
    שירלי
    20/07/2010

שלום,

יש לי שתי בנות בגילאים שלוש וחצי ושנה וחצי.

הגדולה באופן קבוע "מציקה" לאחותה הקטנה וגורמת לה לבכות.
    בדרך כלל ההצקות אינן מתבטאות באלימות של ממש (דחיפות, בעיטות), אלא מלוות בחטיפת חפצים מהיד, מגע לא נעים, חסימת מעבר, וכד'. לעיתים היא "סתם" ללא סיבה תופסת את הרגל של אחותה או מחבקת אותה באגרסיביות ולא משחררת גם כשהקטנה בוכה .
    מהצד נראה שהיא נהנית מ"העליונות" הפיסית שיש לה על אחותה. הבחנתי פעמים רבות בחיוך מסופק על פניה כאשר אחותה בוכה חסרת אונים.
    חשוב לציין, הגננת טוענת שהדיווחים שלי אינם מתיישבים עם התנהגות הבת הגדולה בגן והאינטראקציה שלה עם ילדים אחרים. כמו כן, התנהגות זו אינה מתבטאת מול ילדים אחרים כאשר אני הולכת איתה לגינה .

אני עסוקה כל היום בלגעור ולנזוף בגדולה. המצב קשה ובלתי נסבל. אני מרגישה חוסר אונים מול הניסיונות שהגדולה מעמידה אותי בהם.
    לאחרונה ניסיתי להעיר פחות על מעשיה אבל לא חל שיפור. אני מרחמת מאוד על הבת הקטנה שצריכה לסבול את ההצקות האלו.

חלק חשוב נוסף שדוחף אותי למצוא פתרון מיידי לבעיה הוא שלאחרונה הבת הקטנה התחילה לדחוף ילדים אחרים בגינה. התנהגות שמאוד לא אופיינית לה- היא הייתה מאוד חברותית ונעימה. היא הופכת לעויינת כלפי הסביבה שלה כניראה בגלל היחס שהיא סופגת מאחותה.

ידוע שההמלצה היא לא להתערב במחלוקות בין האחים . האם זה נכון גם בגילאים אלו (הקטנה רק בת שנה וחצי)?

איך אני מתמודדת עם הבעיה הזו???
    עזרה, דחוף!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלימות בין אחים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות בין אחים

סמדר ריינר
    21/07/2010

שלום שירלי,
    בודאי שעלייך להגן על הקטנה, היא הרי תינוקת. אבל בזה לא תיפתר הבעיה, כי כמו שאמרת את לא יכולה כל היום לגעור ולהשגיח.
    יש צורך להתייחס גם לקנאה של הגדולה בקטנה ולצרכים הריגשיים שלה. בעבר היא הייתה המרכז, אב כנראה שנוצר תהליך שבו כרגע לא ברור לה מקומה והיא יכולה לקבל אותו בעיקר דרך ההצקות שלה לקטנה ותשומת הלב השלילית אומנם שהיא מקבלת ממך עקב כך. ילדים מעדיפים תמיד לקבל תשומת לב שלילית מחוסר תשומת לב בכלל.
    לכן במקביל להצבת גבולות מאוד ברורים בעניין ההצקות, כדי שתדברי עם הגדולה על כך שקשה לה, ושאת רוצה להתייחס אליה גם בנפרד, ואת זאת יש כמובן לבצע, השתדלי לקבוע זמני איכות איתה ללא אחותה מדי פעם וליזום התייחסויות חיוביות להתנהגויות חיוביות אחרות שלה ולא רק להצגות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו