מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זיהוי מצוקה אצל פעוטותמ.ג.21/07/2010
שלום רב,
אני אימא ל2 ילדים, ילדה בת כמעט 3 ותינוק בן 10 חודשים.
לפני כשלושה שבועות הילדה החליטה שאינה מעוניינת במוצץ וזרקה אותו מהחלון "לחתולים".
הגמילה היתה יחסית קלה מלבד כמה פעמים שדרשה ודיברה על הנושא, אבל ללא אפקטים מיוחדים.
סביב אותה התקופה חל מפנה משמעותי בהתנהגות של הילדה: כל דבר שלא פועל כרצונה מלווה בבכי היסטרי עם דמעות, תהליך הרדמות בלילה לוקח כ3 שעות, המון מלחמות והמון בכי. היא מתלוננת המון על כאבים, פעם בטן, פעם רגל, פעם באיבר המין, אבל בעיקר בבטן. אני מזהה כי לא מדובר על כאב אמיתי כי כשהיא איתנו היא שוכחת מכל כאב וחוזרת לעצמה. היא קמה בלילה המון, טוענת שיש "אריה" בחדר ומסרבת ללכת לישון, מתגנבת למיטה שלנו בלילות, ובאופן כללי היא לא רגועה ושמחה כבעבר.
בגן מצביעים על אלימות וחוסר משמעת שהלכו החריפו בשבוע האחרון.
חשוב לי לציין שהיא אף פעם לא היתה קלה, היא מאוד חכמה, מאוד דעתנית, ומאוד מאוד עקשנית. אבל בחודש האחרון המצב "ירד מהפסים" לחלוטין. אני מנסה לדובב אותה בשאלות, אבל היא לא עונה דברים שמצביעים על תקרית שונה או טראומה כלשהי. היא מקבלת המון תשומת לב, המון אהבה, המון פרגון ויחס, אבל גם המון כעס והמון גבולות בעיקר ממני (האבא קצת יותר חלש בנושא החינוך).
אני לא יודעת אם לקשר את השינוי למוצץ, אבל אני רואה מעבר לכל ספק שהילדה עוברת משהו שאינה מצליחה לבטא. אני רוצה לעזור לה ולא יודעת איך וזה מאוד מתסכל!!.
נמאס לי לחיות במלחמות- אני רוצה את הילדה שלי בחזרה!
אני עזרו לי! למי אוכל לפנות? איזה גורם יוכל לסייע לי בהבנת מצבה של הילדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהוי מצוקה אצל פעוטות
סמדר ריינר21/07/2010שלום לך,
את יכולה לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם הגיל הרך או למכון להתפתחות הילד מטעם קופת החולים בה את חברה, ולבקש הדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)