נשיכות תקופה מאוד ארוכה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נשיכות תקופה מאוד ארוכה
    אפרת
    21/07/2010

שלום רב
    הבן שלי בן שנה וארבעה חודשים.ילד מקסים חייכן,חברותי,מאוד אנרגטי,לטעמי לעיתים היפר.התפתח מאוד יפה,הולך ורץ כבר בגיל שנה.התופעה שמאוד מאוד מטרידה אותי היא-בגיל 10 חודשים הילד התחיל לנשוך(שן ראשונה יצאה ב-9 חודשים)לא ייחסתי כל כך חשיבות,מהסיבה שהילד מאוד קטן ולא מבין,לקראת גיל שנה הילד ממש התחיל לנשוך,ואז כבר התחלתי להסביר לו שאסור לנשוך,זה כואב ולא נעים,וכך התופעה המשיכה ללא שיפור,ואז ניסיתי לומר את אותם משפטים כאשר הוא נושך בטון כעוס וקצת גבוה,גם לא חל שיפור,בהמשך ניסיתי בנוסף לאחר שאני מסבירה לו שאסור לנשוך וכו...,להושיב אותו על הספונת הקטנה בעוד שאני מסבירה לו כי הוא יושב בספה כי הוא נשך וכי זה כואב ולא נעים...,הילד מבין את המשמעות שמה שהוא עושה זה לא בסדר כי תמיד אחכ הוא מנסה לחבק ולנשק.חשוב לציין כי נושך גם אותי וגם את בעלי,ןאת כל הבני דודים שלו.במקביל נכנס לגן לפני חודש וחצי וגם שם נושך.אני הולכת איתו לג'ימבורי וגם שם אין פעם שלא נושך.חשוב לציין שלפעמים אני מגלה שעושה זאת מהתלהבות ואהבה ולפעמים אני לא מוצאת את הסיבה.אני מבינה שזה שלב התפתחותי,אבל זה מלווה אותנו כבר חצי שנה,אני ממש חוששת ועיתים גם לא נעים לי הסיטואציה למשל בג'ימבורי(חשוב לציין כי לא כל ההורים מבינים את התופעה).אני כבר לא יודעת איך לפעול,האם אני פועלת בדרך טובה,האם יש דרך למזער את התופעה.כבר שקלתי לפנות לאיש מקצוע.אני מתעסקת בזה המון ומבקשת עזרה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשיכות תקופה מאוד ארוכה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשיכות

סמדר ריינר
    21/07/2010

שלום אפרת,
    זו תופעה מאוד אופיינית לגיל, וחלקה נובע מכך שבנך עדיין לא יודע לבטא את עצמו אחרת. אחת הדרכים לעזור לו הי אלנסות להבין מה הוא רוצה ולמלל זאת עבורו, כשאתם מצליחים. זו גם דרכו לבטא אהבה לפעמים, אצל ילדים קטנים אהבה ותוקפנות מעורבבים לפעמים. אפשר גם לתת לו דרכים חלופיות לבטא את התוקפנות שלו - למשל בובה מגומי שאפשר לנשוך אותה וכו'. זה יעבור עם הזמן, גם חשוב לא לתת יותר מדי התייחסות לזה. להפסיק את זה- כן, אך בקצרה, לא נאומים, עונשים וכו', גם כי זה לא עוזר וגם כי זו עלולה להיות דרך להשגת תשומת לב בהמשך, אפילו כשהצורך עצמו יעבור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו