מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אני וילדי בן החמש...מוטרדת09/11/2007
יש לי בן מקסים בן חמש. אני כמובן באובייקטיביות מציינת שהוא הכי מוכשר יפה ומתוק.
אבל מה...קוטר בלתי רגיל.
כל הזמן הוא מקטר ומתלונן, במיוחד שמדובר בי ובזמן שלנו ביחד. אין דבר שמקבל שהוא שבע רצון ממנו. אם קניתי לו ממתק - למה כזה ולא אחר? אם קראנו סיפור- לא רציתי שתספרי לי את הסיפור הזה...באוכל, משחקים, בגדים- כל דבר לא מוצא חן בעיניו. שלא לדבר על כך שאין הוא מבסוט גם אחרי שקיבל את מבוקשו...
הוא מרבה לבקש שאתן לו לראות טלוויזיה או לשחק במחשב וכשאני מסרבת, מתחיל הבלאגן..בכי, תלונות ואווירה לא טובה...אני מרשה מעט מאד לצפות בטלוויזיה ובמחשב והוא יודע זאת. הוא כאילו מעוניין להיכנס לקונפליקט הזה איתי.
אני ובן זוגי מנסים להסביר לו שזה לא נעים ושחבל שהוא לא נהנה ממה שיש לו, אבל נראה לי שהוא פשוט לא מפנים את דברינו.
עוד שני דברים משמעותיים בנוגע אליו -
1.יש לו אחות קטנה ממנו בשנה ועשרה חודשים, וכעת נולד לו עוד אח (בן חודש).
2.תקופה מאד ארוכה (עם הפסקות) הוא מרבה לרוץ לשרותים ולעשות פיפי, אפילו שאין לו ממש. לאחר בדיקות דם ושתן רופא הילדים טוען שהוא די משוכנע שזו בעיה התנהגותית.
בסוף כל יום אני מותשת ועצובה בכל הקשור אליו וליחסינו, מנסה לחשוב איזה סוג של טיפול יכול לעזור במקרה שלנו. אשמח לשמוע עצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות
שרון באומל11/11/2007שלום לך.
ייתכן ובנך מחפש כעת את קרבתך לאחר שנולד אחיו. הייתי מציעה לומר לו משהו בנוסח: "מאז שנולד X יש לי פחות זמן לשחק איתך ופחות זמן להיות איתך. X מאוד קטן ולא יודע לעשות שום דבר לבד, ואני ואבא צריכים לטפל בו הרבה. יכול להיות שחסר לך הזמן בו היינו מבלים יחד רק שנינו". הידיעה שלו שאת מבינה את המתחולל בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד.
בנוסף, אני מציעה לעודד התנהגויות של "גדול": למשל כדשהוא אוכל בכוחות עצמו; או לעודד אותו בעזרה עם האח הקטן: להביא חיתול, מגבון וכו'.
בנוסף, בשעת רוגע, כאשר שניכם ביחד, הייתי מרעננת את הגבולות מחדש: לגבי הטלויזיה והמחשב. הייתי מנסזה להסביר לו את הראציונאל מאחורי האיסורים, להציב גבול ולתת אופציות נוספות.
בברכה,
שרון באומל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)