פחד מוות בגיל 11 ללא סיבה מציאותית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד מוות בגיל 11 ללא סיבה מציאותית
    שלי
    25/07/2010

אחד מקרובי משפחתי, ילד בן 11 חמוד, פיקח ונורמטיבי בדרך כלל, סובל לאחרונה מפחד מוות. מעסיקה אותו מאוד המחשבה שהוא ימות פעם ושזה יהיה בלתי הפיך. הכלום שבא אחרי המוות מפחיד אותו. הפחד תוקף אותו אחת ליום או אחת לכמה ימים והוא מתאר תחושות גופניות שמתלוות למחשבות האלו (אני לא זוכרת את הפרטים - אולי כאב ראש, בחילה, קושי לנשום, בכי).
    לא נראה לי שהפחד שלו זוכה לאמפתיה מבני משפחתו.
    היום בחגיגת יום הולדת הוא עשה לכל המשפחה הצגת תיאטרון בובות שעסקה בנושא .היתה שם ילדה שמתה והגיעה לגיהנום, שם פגשה בשטן שהחליט להחזיר אותה לחיים כי היא לא עשתה מעשים רעים בחייה. אחרי ההצגה הוא פרץ בבכי ונצמד לברכי אמו. היא דרשה ממנו להפסיק לבכות ולהפסיק לחשוב מחשבות כאלו.
    כיצד ניתן לעזור לו והאם מדובר בתופעה נורמלית לגילו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מוות בגיל 11

סמדר ריינר
    25/07/2010

שלום שלי,
    לא מדובר בהתנהגות שנורמלית לגילו. אני ממליצה לכם לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה אודות פחדים אצל ילדים ולראות אם יש שם משהו שיכול לעזור, ואם לא הייתי ממליצה למשפחה לפנות לטיפול, כי נשמע שהילד מאוד סובל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו