מתנהגת לא יפה לידי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מתנהגת לא יפה לידי
    אמאלה
    16/04/2007

שלום

ביתי בת השנתיים וחצי היא ילדה מאוד שקטה ומופנמת, מה שתמיד הדאיג אותי, אבל בזמן האחרון היא מתנהגת מוזר מאוד, היא ילדה מאוד אוהבת ונוחה בבית, וגם הגננת אומרת שבגן היא פשוט מקסימה, אבל ברגע שאני נמצאת בסביבתה היא פשוט בלתי נסבלת, כל הזמן בוכה, כל הזמן צועקת ומתקיפה את מי שמעיז להתקרב, הגננת אומרת שזה רק כשאני בסביבתה, וכך אמרו לי גם אימהות של חברים שלה, אבל אני לא מצליחה להבין למה? אני מאוד מפחדת שהיא נהפכת לאט לאט לילדה חסרת ביטחון לחלוטין.

מה זה יכול להיות? האם היא צריכה טיפול פסיכולוגי?
    חשוב לציין שלפני חצי שנה עולמה השתנה - נולדה לה אחות, גן חדש אחרי שנתיים עם אמא.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתנהגת לא יפה לידי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתנהגת לא יפה

שרון באומל
    17/04/2007

שלום לך.
    ציינת בסופה של הודעתך שלפני חצי שנה קרו שני אירועים משמעותיים בחייה של ילדתך: לידה וכניסה לגן. לפי דעתי התגובה שלה קשורה לכך. אם היא לא הגיבה כשנולדה אחותה, הייתי אומרת שזו תגובה מאוחרת ללידה. אם כן הגיבה, הרבה פעמים לקראת גיל חצי שנה- שמונה חודשים, כשהתינוק "מקבל צורה של בן אדם" הילד הבכור מגיב בשנית. כך, בשילוב עם המעבר לגן, ילדתך מרגישה שבעקבות הגעתה של אחותה, את כבר לא רק שלה ולא רק איתה והיא כועסת. לכן, הייתי מתמללת את רגשותיה ואומרת לה שעכשיו, כשיש להאחות, זה לא כמו פעם. פעם היית רק שלה ורק איתה. ביליתן את כל הימים יחד. היום את נמצאת עם האחות הקטנה שהיא בגן, וגם אחה"צ היא צריכה להתחלק בך. ייתכן והיא חשה כועסת, בודדה, עצובה וכו'. אני חושבת שאם תאמרי לה זאת (בשפה יותר פשוטה כמובן), תראי לה שאת מבינה אותה וזה מאוד יעזור.
    בנוסף, ביתך נמצאת כעת בגיל המכונה "גיל שנתיים הנורא" בו ביטויי תוקפנות ועצמאות הם מאוד שכיחים. תני לה: זו תקופה המהווה בסיס לנפרדות ולעצמאות שלה בהמשך.
    אני מבינה אותך מאוד שקשה לך. אבל זכרי: עוד מס' חודשים וזה יעבור: גם הגיל וגם ההתרגלות לאחותה הקטנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו