פחדים של בו שנתיים ושמונה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחדים של בו שנתיים ושמונה
    הודיה
    25/07/2010

בס"ד
    שלום רב,
    בני (ילד בכור בן שנתיים ושמונה מבין ששניים אחיו בן 11 חודשים) בשבועות האחרונים פיתח התנהגות ופחדים מוזרים
    1.מלהיות לבד.
    בכל פעם שהוא נשאר באחד מחדרי הבית לבד הוא מתחיל לצרוח שהוא לבד או שהוא רץ בהיסטרעה אחרי. וגם אם אני מבקשת ממנו או שהוא רטצה להביא משהו מחדר אחר הוא לא מוכן ללכת בלי ליווי. כשאני שואלת אותו למה הוא אומר שהוא מפחד להיות לבד כי תהיה אזעקה (אין לי מושג ממה זה)
    עלי לציין שהוא נמצא במעון במשך היום שם התנהגותו רגילה לגמרי ובאופן כללי זה ילד שמקבל הרבה מאד תשומת לב וחום
    2. בנוסף כשאנחנו יוצאים יש לו פחד קיצוני מלהתקרב לכביש, ואפילו ללכת על המדרכה ליד הכביש הוא לא מוכן אלא רק בידיים. (האם זה יכול להיות קשור לעובדה שסיפרנו לו הרבה סיפורים על זהירות בדרכים)
    האם העובדה שהוא שומע בבית הרבה את המילה מסוכן ביחס לכל מיני דבריעם היא זו שיכולה ליצור אתצ הפחד מלהיות לבד, כי לא נראה לי שיש קשר.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים של בו שנתיים ושמונה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים של בן שנתיים ושמונה

סמדר ריינר
    25/07/2010

שלום הודיה,
    בהחלט ייתכן שיש קשר בין ההתבטאויות שלכם בבית, סביב ההסברים לגבי בטיחות בדרכים וכן השימוש המרובה במילה מסוכן, ואולי אווירה כללית של זהירות באופן שיכול להיות מלחיץ - לבין הפחדים שלו.
    האם גם אתם סובלים מחרדות? האם אתם עסוקים בראשכם הרבה במה עלול לקרות וכמה צריך להישמר בעולם? אם כן, ייתכן וזה עובר לילד שלכם באופן כלשהו.
    חשוב שתנסו לדבר פחות על דברים מסוכנים ומלחיצים ליד הילדים, וגם אולי כדאי שתבדקו האם אתם מרגישים לחץ וחרדה והאם כדאי לטפל בזה כדי שהבית יהיה יותר רגוע, והחרדות לא ישפיעו על הילדים.
    אני אומרת זאת כי אני משוכנעת שהכוונות שלכם טובות. הורים רבים חושבים שאם הם לא דואגים מספיק סימן שהם חסרי אחריות, ובלי להתכוון עוברים את הגבול לצד שני ודואגים וחוששים יותר מדי, וזה משדר חשש ולחץ לילדים בלי להתכוון.
    חשוב גם שתשחקו עם הילדים משחקים שיש בהם הסתכנות מבוקרת, כמו לקפוץ, לדלג, לטפס וכו', כדי להפוך את האיזון בין הרפתקה וביטחון בחיים ליותר משחקי וידידותי עבורם.

כשהילד לא מוכן להיות לבד בחדר כדי לשחק איתו משחק שהוא ילך ואתם תעשו לו "קוקו" כשיגיע, ואחר כך הוא יעשה לכם וכך תשמרו איתו על קשר עין וה"פרידה" של כמה דקות תהיה יותר הדרגתית ומשחקית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים

אמא
    25/07/2010

אינני פסיכולוגית, אך בתי בגיל דומה לשל בנך וגם היא החלה לסבול מפחדים.
    גם לה היתה תקופה ארוכה שלא עזבה אותי (בבית) ונגררה אחרי לכל חדר ולא הסכימה להיות לבד.
    לעניין האזעקה, לפני חודש היה תרגיל בכל רחבי הארץ ואזעקות הושמעו פעמיים בזמן שהילדים היו בגנים. אני יודעת לומר לך שסיפרו לי בגן שהבת שלי ועוד ילד נכנסו לפחד וחרדה ומאז היא גם פוחדת מהאזעקה....
    זה גיל של פחדים, אני ממליצה לך לא להיות אדישה, אך גם לא לתת במה יותר מדי לעניין הפחד, כן לדבר איתו ולנסות להבין ממה הוא מפחד עוד... זה יעבור ככל שתהיי רגועה ותשדרי שאין סכנה לא בחדרו ולא באף חדר בבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו