חוסר ביטחון חברתי ילדה בת 4

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר ביטחון חברתי ילדה בת 4
    שי
    25/07/2010

שלום רב,
    אנו זוג עם שני ילדים בת 4 ושנה ושמונה חודשים.
    לאחרונה (אני מציין לאחרונה מכיוון שהיא הייתה בעברה מלאת ביטחון), ביתנו כל הזמן בוכה/מיללת על כל סיבה שלא תהיה לדוגמא: אם נוגעים בה בלי כוונה אפילו לא ברמה של מכה היא מתחילה לבכות כנ"ל בהתנהגות חברתית אם היא מתווכחת עם ילדה ונוגעים בה היא ניגשת או לסייעת או אלינו(במידה ואנו נמצאים) ובוכה היא נגעה בי היא לקחה לי ומשדרת לנו חוסר ביטחון.
    יש לציין כי יש לה חברים בגן אבל לאחרונה אנו מתחילים לראות שינוי גם מבחינת החברים.
    הדבר הגרוע מכל הוא בבית כאשר כל בקשה שלה נעשית בבכי, כל חפיפת ראש במקלחת, מלווה במאמץ וצרחות, כל השכבה במיטה צורכת המון אנרגיה של שלושה ואף 4 סיפורים, כדי לא להגיע למצבים של בכי.
    בקיצור אנו מתחילים לחוות חוסר בתקשורת מול הילדה ואנו חסים חוסר תסכול רב עקב הדברים הללו.
    יש לציין כי מעבר לכך שהצטרף אליה אח קטן העברנו אותה גמילה ממוצץ ובקבוק, ביתנו היא ילדה חכמה ומקסימה בעלת תקשורת ברמה גבוהה שאנו חשים שהתחילה בה ירידה.
    אנו כבר פשוט לא יודעים מה לעשות ומפחדים שאנו פשוט מאבדים את התקשורת עם הילדה.
    תודה מראש!
    שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינויים, גבולות וחיזוק התנהגות...

נעמה סבג שמש
    26/07/2010

שלום שי,

איני רואה בסיטואציה שתיארתם בעיה של חוסר בטחון.
    אני רואה פה ילדה שמבקשת יותר תשומת לב, ילדה שבודקת גבולות, ילדה שלמדה לנהל את סביבתה ע"י בכי.

יכול להיות שכל השינויים שחוותה לא פשוטים לה. ילד שרגיל היה להרגע עם מוצץ ובקבוק, צריך ללמוד כעת להרגיע עצמו בדרכים אחרות.
    כדאי לעזור לה ללמוד להרגע ולהציע לה רעיונות לכך.

נראה כי אתם מוותרים לה כדי לא להכנס לסצנה וההתנהגות הזו רק מתחזקת.
    כדאי לעבוד על תקשורת נכונה.
    אתם מוזמנים לקרוא מאמרים באתר שלי.

בהצלחה!

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו