מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר ביטחון חברתי ילדה בת 4שי25/07/2010
שלום רב,
אנו זוג עם שני ילדים בת 4 ושנה ושמונה חודשים.
לאחרונה (אני מציין לאחרונה מכיוון שהיא הייתה בעברה מלאת ביטחון), ביתנו כל הזמן בוכה/מיללת על כל סיבה שלא תהיה לדוגמא: אם נוגעים בה בלי כוונה אפילו לא ברמה של מכה היא מתחילה לבכות כנ"ל בהתנהגות חברתית אם היא מתווכחת עם ילדה ונוגעים בה היא ניגשת או לסייעת או אלינו(במידה ואנו נמצאים) ובוכה היא נגעה בי היא לקחה לי ומשדרת לנו חוסר ביטחון.
יש לציין כי יש לה חברים בגן אבל לאחרונה אנו מתחילים לראות שינוי גם מבחינת החברים.
הדבר הגרוע מכל הוא בבית כאשר כל בקשה שלה נעשית בבכי, כל חפיפת ראש במקלחת, מלווה במאמץ וצרחות, כל השכבה במיטה צורכת המון אנרגיה של שלושה ואף 4 סיפורים, כדי לא להגיע למצבים של בכי.
בקיצור אנו מתחילים לחוות חוסר בתקשורת מול הילדה ואנו חסים חוסר תסכול רב עקב הדברים הללו.
יש לציין כי מעבר לכך שהצטרף אליה אח קטן העברנו אותה גמילה ממוצץ ובקבוק, ביתנו היא ילדה חכמה ומקסימה בעלת תקשורת ברמה גבוהה שאנו חשים שהתחילה בה ירידה.
אנו כבר פשוט לא יודעים מה לעשות ומפחדים שאנו פשוט מאבדים את התקשורת עם הילדה.
תודה מראש!
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים, גבולות וחיזוק התנהגות...
נעמה סבג שמש26/07/2010שלום שי,
איני רואה בסיטואציה שתיארתם בעיה של חוסר בטחון.
אני רואה פה ילדה שמבקשת יותר תשומת לב, ילדה שבודקת גבולות, ילדה שלמדה לנהל את סביבתה ע"י בכי.
יכול להיות שכל השינויים שחוותה לא פשוטים לה. ילד שרגיל היה להרגע עם מוצץ ובקבוק, צריך ללמוד כעת להרגיע עצמו בדרכים אחרות.
כדאי לעזור לה ללמוד להרגע ולהציע לה רעיונות לכך.
נראה כי אתם מוותרים לה כדי לא להכנס לסצנה וההתנהגות הזו רק מתחזקת.
כדאי לעבוד על תקשורת נכונה.
אתם מוזמנים לקרוא מאמרים באתר שלי.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)