אמהות שמרביצות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אמהות שמרביצות
    אני
    25/07/2010

שלום
    הילד שלי בן 3 ושלושה חודשים, אני והאבא גרושים
    בערך לפני שבועיים אמר בפעם הראשונה "אמא נכון שלאמהות מותר להרביץ"
    שאלתי אותו איזה אמא מרביצה והוא נתן את השם של אשתו של אבא שלו
    שאלתי איך היא מרביצה אז הוא הראה שהיא נותנת מכות על הילד ואמר גם בטוסיק
    אח"כ התחיל להגיד שגם אמא (אני) מרביצה
    בזמן האחרון הוא גם לא רוצה ללכת לאבא שלו ואפילו השכנים שאלו אותי למה הוא לא רוצה ללכת ואם קרה משהו, האבא עצמו סיפר שהוא לא ניגש אליו בגן (בורח) ושאל אם קרה משהו בבית
    היום הוא שוב חזר על הסיפור הזה שלאמהות מותר להרביץ ושוב חזר על השמות
    ואמר גם שאמא מרביצה.
    אני מעולם ומקווה שגם לעולם לא הרמתי עליו יד , הוא יקר לי מפז בן יחיד
    נכון שלפעמיים הוא מתנהג לא יפה אבל אני מדברת איתו ומסבירה לו ורק ככה הוא מבין
    שאלתי אותו אם הוא בכה אז הוא ענה לא ואמר שהוא הסביר לה (לאשתו של אבא) שאסור להרביץ.
    מה דעתך? אני פוחדת שמבלבלים לי את הילד. מצד אחד אמא לא מרשה שירביצו וזה איסור חמור מבחינתי , מצד שני בבית של אבא נותנים מכה (אני מניחה שלא מתעללים) פה ושם
    ועוד מאשתו של אבא שזה לדעתי כל כך משפיל (יש לציין שהיא בטוחה שהיא אמא שלו)
    איך אפשר לדעת האם הילד דובר אמת (אני מניחה שכן) אבל בוודאות, כתוב שחור ע"ג לבן
    האם צריך ללכת לפסיכולוג ילדים? האם צריך אישור האבא? כמה פגישות? מה ההשלכות?
    הסיפור הזה כבר חזר על עצמו בעבר וברגע שדיברתי עם האבא הוא ישר גונן על אשתו
    והאשים אותי שאני ממציאה ורוצה לסכסך ולעשות בעיות והאמת אני פוחדת מאחר והבן שלי הולך לשם שוב.
    אנא תשובתך, האם יש פתרון או שהילד שלי צריך להמשיך לסבול (פשוט בלתי אפשרי)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמהות שמרביצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמהות שמרביצות

סמדר ריינר
    26/07/2010

שלום לך,
    נראה שאת אכן תקועה במקום בלתי אפשרי. אם את חוששת לשלוח אותו לאבא שלו, או שהוא לא רוצה ללכת, ייתכן והכתובת שלך היא מחלקת הרווחה על מנת שיבדקו וימליצו על סדרי ראייה משותאמים לטובת הילד.
    לגבי טיפול פסיכולוגי - פסיכולוג הוא לא חוקר ילדים. פסיכולוג יכול להבין מה קורה בעולמו הפנימי של הילד אבל הוא לא תמיד יכול לדעת עובדתית מה קרה.
    כמו כן כדי לתת טיפול פסיכולוגי לילד שהוריו גרושים יש צורך באישור מהאב.
    עם זאת, פנייה לטיפול פסיכולוגי בהסכמת האב יכולה להיות תהליך מועיל, גם אם לא יוכח שם עניין המכות, כי יכול לאפשר הדרכת הורים גם לך וגם לאב ולאישתו, וזה לכשעצמו יכול לסייע לשיפור מצב שנוצר שהמכות הן רק חלק וסימפטום ממנו ולא בהכרח כל הבעיה.
    תחשבי םא את יכולה לשכנע את האב, מאחר והילד נרתע מלגשת אליו, אולי כדאי ללכת ולבדוק מה קורה עם הילד ואיך אפשר לשנות זאת, ואולי עם הנימוקים האלה הוא כן יסכים לטיפול פסיכולוגי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו