ילד בן 6 וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • ילד בן 6 וחצי
    אמא מודאגת
    25/07/2010

    שלום יש לי לד בן 6 ו8 חודשים בגדול ילד רגיל נעים יחד עם זאת קצת תחרותי והשגי לדעתי, דבר הגורם לעיתים להמנעות ועיתים לאכזבה שמשהו אחר מנצח וכו ,אגב הוא הצעיר בכיתתו,... ישלו אח בן 3 ותשעה חודשים.
    יחסית מסתדרים לאחרונה החלו מריבות אחים...
    לאחרונה היתה תקופה בה הגדול היה עצבני מהרגיל וזה נרגע, הוא מאוד אוהב משחקי מחשב למיניהם ושיחק במשחקים לא לגילו והתגאה בזה עד ששוחחנו והגבלתי אותו.
    לשאלתי :היו פעמיים שהוא יה מתוסכל ולא רצה לשתף ואמר אני רוצה למות והדבר החמור הוא שהוא הוציא סכין ממגירת המטבח תוך שהוא מסתכל עלי בחשש ונראה בודק את תגובתי, הוא מיד החזיר את הסכין ולא חזר על זה, שוחחנו על כך שהוא נרגע.
    שאלתי אם זה מצריך ללכת לאיש מקצוע או האם יש משהו לעשות כדי לעזור לו ברגעי מצוקה?
    תודה אמא מודאגת.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6 וחצי

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ילד בן שש וחצי.

    סמדר ריינר
    26/07/2010

    שלום לך,
    את מודאגת בצדק. כשילד בן שש וחצי אומר שהוא רוצה למות ומוציא סכין, אכן יש סיבה לפנות לטיפול פסיכולוגי. זה לא אומר שהוא בהכרח יממש את איומו, אך זה אומר שהוא נמצא במצוקה, שכרגע לפחות לא לגמרי מובנת לך, ולכן כדאי להיפגש עם פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים כדי שתוכל להתגבש תמונה יותר מלאה מה קורה לילד שלך בפנים וממה הוא סובל.
    כשקורים רגעי המצוקה האלה בבית, כדאי לשבת יאתו ולדבר איתו, לשאול אותה מה קשה לו ולבדוק האם לו יש מחשבות מה היה עוזר לו.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו