מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 7 לא מוכנה להתחלק בצעצועיםאמא שואלת26/07/2010
בתי, בת 7, עולה לכיתה ב' – ילדה חכמה, מצליחה בלימודים, יש לה חברות בכיתה וגם שכנות מהבניין. בפגישות עם החברות היא תמיד מעדיפה ללכת אליהן ולא להזמין אותם אלינו, ואם אני או החברות מתעקשות לבוא עלינו, היא לא מוכנה לתת להן לשחק בצעצועים שלה. היא מסכימה לצייר איתם או לשחק במחשב, לראות טלוויזיה, אבל לתת להן לשחק בבובות שלה או משחקי קופסה – לא באה בחשבון. החברות מהר מאוד מתחילות להתלונן שמשעמם להן והן רוצות הביתה. אני כועסת עליה ומענישה אותה בזה שהיא לא תלך לחברות שלה אם היא לא יודעת לארח אצלה. יש לנו עוד ילדה בת שנה ושמונה שגם איתה הגדולה לא מתחלקת כמעט בשום דבר.
האם אנחנו יכולים לפתור את זה בבית – ואם כן אז מה הכוון – או שכדאי לפנות לגורם המקצועי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 7
סמדר ריינר26/07/2010שלום לך,
תראי, אני אל כל כך בטוחה שאת חייבת להתערב בזה. בודאי שלא להעניש אותה, כי זה לא מביא לתוצאות וזה כן גורם נזק ומשפיל אותה.
היא תלמד לבד דרך הקשיים עם החברות שלה. נשמע לי שבכל זאת החברות שלה ממשיכות לאהוב אותה, כי כנראה יש בה דברים כייפים, ויש להן מה להרוויח מהחברות הזו. לכן, אם כבר הסברת לה איך את רואה את זה - כאן הייתי עוצרת ונותנת לה ללמוד מהחיים.
רק אם זה יהיה איכפת לה - היא תתגייס לשנות את זה, לא דרך שטיפת מוח ולא דרך עונשים. וזה יהיה איכפת רק אם היא תשלם מחיר חברתי. כרגע לא נשמע לי שהיא משלמת.
אם זה יקרה, והיא תבוא אלייך בטרוניה מדוע בנות רבות איתה או מתרחקות ממנה - אז זו תהיה ההזדמנות שלך להסביר לה שוב, בלי כעס, רצוי בלי נאומי תוכחה - את הקשר בין ההתנהגות שלה להתרחקות של החברות, ולתת לה לבחור מה יותר חשוב לה - לשמור את הצעצועים לעצמה או את החברות. אני לא בטוחה שזה בכלל יגיע לידי כך כי החברות שלה נהנות מיתרונותיה האחרים. אף אחד לא מושלם, בוטוח שגם לחברות שלה יש כל מיני חסרונות, והיא משלימה איתם גם.
ויש גם סבירות שעם הגיל זה יעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)